Hlavní obsah

Mrázek, nebo McElhinney? Carolina je před třetí bitvou s Bostonem na gólmanském rozcestí

Carolina musí před třetím zápasem série s Bruins vyřešit gólmanský rébus. Curtis McElhinney i Petr Mrázek předvedli v letošním play off parádní výkony. Hurikánům se ale první dva zápasy na ledě Bostonu nepovedly a v sérii prohrávají už 0:2 na zápasy. V obou případech hájil svatyni Mrázek. Před koučem Caroliny Rodem Brind'Amourem stojí nyní důležité rozhodnutí. Koho v úterý po dvou porážkách 2:5 a 2:6 pošle do brankoviště?

Foto: Reuters a ČTK/AP

Curtis McElhinney a Petr Mrázek předvedli v letošním play off parádní výkony.

Článek

„Už víme, kdo bude chytat. Vy si na to ale s prominutím budete muset počkat," hlásil před úterní bitvou na ledě Hurricanes kouč Caroliny Rod Brind'Amour. Porážky 2:5 a 2:6 mu na čele dozajista přidělaly několik nových vrásek a pohled na gólmanské statistiky z obou střetnutí nevěstí pro strůjce postupu do play off Mrázka nic dobrého.

V semifinálové sérii pustil za svá záda 10 střel z 52. Carolina oba duely prohrála výrazným rozdílem. Naproti tomu McElhinney se v letošním play off do brány postavil třikrát v sérii proti New Yorku Islanders poté, co se český gólman zranil během druhého zápasu. Byly z toho tři výhry a parádní statistika 1,56 gólu na zápas s úspěšností zákroků téměř 95 %.

Foto: Charles Krupa, ČTK/AP

Brankář Caroliny Petr Mrázek inkasuje gól ve druhém semifinále proti Bostonu.

„Jestli uděláme změnu? Můžeme ji udělat," vyjádřil se k brankářské situaci pro server NHL.com trenér Brind'Amour po druhé prohře s Medvědy. „Ale jestli se to stane, tak to bude kvůli jiným důvodům, než si vy novináři myslíte," nechala se slyšet legenda Caroliny.

Zejména druhý duel s Bruins se českému chasníkovi příliš nepovedl. Jenže to samé by se dalo říct i o pátém zápase v sérii s Washingtonem, kdy hokejisté Hurricanes padli 0:6. Pak Mrázek spustil závory a byl výrazným týmovým článkem postupu do čtvrtfinále, kde v prvním souboji s Islanders připsal čisté konto a vítězství 1:0.

„Je to pouze jeden zápas a je to play off," neztrácel po druhé porážce s Bostonem Mrázek nic z potřebného gólmanského sebevědomí. „Občas když prohrajete 0:1, je to horší než prohrát 2:6," dodal ostravský rodák. Fanoušci v PNC už vyhlíží úterní hokejovou bitvu, stejně jako rozluštění aktuálně nejpalčivější otázky týmu Hurricanes.

Reklama