Hlavní obsah

Finále Stanleyova poháru začne v noci na úterý v Bostonu

Praha

Finále Stanleyova poháru mezi hokejisty Bostonu a St. Louis začne v noci na úterý. K dosavadním 26 českým vítězům play off NHL přibude další jen v případě triumfu Bruins. V barvách Bostonu působí útočníci David Pastrňák a David Krejčí, který už získal slavnou trofej v roce 2011. V týmu Blues žádný Čech není.

Foto: James Guillory, Reuters

Boston změří ve finále Stanley Cupu síly se St. Louis

Článek

V širším kádru Bostonu je po skončení sezony farmářského celku Providence v AHL také obránce Jakub Zbořil, který v sezoně sehrál za Bruins dva zápasy v základní části NHL. K tomu, aby se hráč zařadil mezi držitele Stanley Cupu, musí sehrát buď nejméně 41 zápasů dlouhodobé části, nebo alespoň jedno utkání ve finále Stanley Cupu.

V Providence působil v sezoně také brankář Daniel Vladař, který se ale premiéry v NHL nedočkal. V záložním týmu St. Louis v San Antoniu byli útočník Adam Musil a obránce Jakub Jeřábek, jenž se zúčastnil přípravy české reprezentace před světovým šampionátem na Slovensku, ale nakonec se do nominace nedostal. Oba také v širším kádru finalisty Stanley Cupu nejsou.

Foto: Geoff Burke, Reuters

Hokejisté Bostonu slaví důležitou výhru

Zápasy začínají ve 2:00 SELČ

Jeřábek, který po dvou letech zámoří opouští a vrátí se do KHL do Podolsku, sehrál za St. Louis v sezoně jediný zápas. Loni byl v kádru vítěze Stanleyova poháru Washingtonu, nenasbíral však dost utkání k tomu, aby se oficiálně zařadil mezi jeho držitele.

Finálová série může skončit nejdříve v noci na úterý 4. června. O vítězi bude jasno nejpozději ve čtvrtek 13. června. Všechny zápasy mají shodný začátek ve 2:00 SELČ.

Boston útočí na sedmý zisk Stanleyova poháru po triumfech v letech 1929, 1939, 1941, 1970, 1972 a 2011, ve finále je podvacáté. St. Louis se do finále dostalo pouze v roce 1970 a na první úspěch čeká.

Program finále Stanleyova poháru (SELČ):
Úterý 28. května - 1. zápas:
02:00 Boston Bruins - St. Louis Blues.
Čtvrtek 30. května - 2. zápas:
02:00 Boston Bruins - St. Louis Blues.
Neděle 2. června - 3. zápas:
02:00 St. Louis Blues - Boston Bruins.
Úterý 4. června - 4. zápas:
02:00 St. Louis Blues - Boston Bruins.
Pátek 7. června - případný 5. zápas:
02:00 Boston Bruins - St. Louis Blues.
Pondělí 10. června - případný 6. zápas:
02:00 St. Louis Blues - Boston Bruins.
Čtvrtek 13. června - případný 7. zápas:
02:00 Boston Bruins - St. Louis Blues.

Reklama

Související témata: