Hlavní obsah

Slovenský obr musel na šití. Po úderu pukem krvácel

Boston/Praha

Boston v prvním finále dokázal fantasticky obrátit průběh zápasu a vyhrál 4:2, utkání ale nedohrála slovenská hvězda Zdeno Chára. Ten totiž inkasoval ránu pukem od jednoho ze soupeřových útočníků, začal krvácet a opustil led.

Foto: Bruce Bennett, ČTK/AP

Zdeno Chára (uprostřed) během prvního finálového zápasu mezi Bostonem Bruins a St. Louis Blues. Na fotografii také Tuukka Rask (gólman) a Jaden Schwartz.

Článek

Běžela třetí třetina prvního finálového utkání v bitvě o Stanley Cup, když útočník St. Louis Blues Vladimír Tarasenko napřáhl a pukem zasáhl předloktí dvaačtyřicetileté hokejové legendy Zdena Cháry, který stál před bránou, aby Rusovu střelu blokoval.

Slovenský obr začal krvácet a musel dokonce na šití. Ačkoli na ledě byla na jeho tváři k vidění bolestivá grimasa, později dostál své pověsti tvrdého hráče a velkou hlavu si ze šrámu nedělal. „Bylo to jen škrábnutí,“ cituje slovenského obránce server usatoday.com.

I přes své předčasné odstoupení ale Chára týmu pomohl k vítězství asistencí na třetí gól Bruins. Další finálový zápas je v plánu v noci ze středy na čtvrtek.

Reklama