Hlavní obsah

Šampion z Prahy Eberle se upsal Islanders na dalších pět let, Nash se vrací do Columbusu

New York/Praha

Kanadský hokejový útočník Jordan Eberle podepsal s New York Islanders novou pětiletou smlouvu. Mistr světa z roku 2015 z Prahy si díky ní vydělá 27,5 milionu dolarů (přes 626 milionů korun). Změnu naopak hlásí bývalý kanadský hokejista Rick Nash, který se půl roku po konci kariéry vrací do Columbusu. Dvojnásobný olympijský vítěz se stal asistentem generálního manažera Jarmo Kekäläinena.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Hokejisté Kanady Sidney Crosby, Taylor Hall a Jordan Eberle oslavují první gól.

Článek

Devětadvacetiletý Eberle má za sebou dvě sezony v Islanders, kam přišel po sedmiletém působení v Edmontonu. Končí mu šestiletý kontrakt na 36 milionů dolarů. Má za sebou nejméně produktivní ročník NHL v kariéře, když v 78 zápasech nasbíral 19 gólů a 18 asistencí.

Čtyřiatřicetiletý Nash odehrál za Columbus, který z něj udělal v roce 2002 jedničku draftu, devět sezon a je stále nejproduktivnějším hráčem v historii klubu. Později hrál také za New York Rangers a naposledy krátce za Boston. V jeho dresu utrpěl loni v březnu otřes mozku a kvůli následkům letos v lednu ohlásil konec kariéry.

Během 1060 zápasů v základní části NHL nastřílel 437 gólů a přidal 368 asistencí. Kromě zlatých olympijských medailí z Vancouveru a Soči má také titul mistra světa z roku 2007.

Reklama