Hlavní obsah

Útočník Hagelin se upsal na další čtyři roky Washingtonu

Washington

Platově si pořádně pohoršil, ale nejspíš se mu nechce stěhovat. Švédský hokejový útočník Carl Hagelin tak bude v NHL pokračovat ve Washingtonu, s který uzavřel novou čtyřletou smlouvu na 11 milionů dolarů. Dvojnásobný vítěz Stanleyova poháru, který přišel do týmu Capitals v únoru z Los Angeles, si finančně pohorší oproti dosavadnímu čtyřletému kontraktu na 16 milionů dolarů.

Foto: Nick Wass, ČTK/AP

Švédský hokejový útočník Carl Hagelin bude v NHL pokračovat ve Washingtonu, s který uzavřel novou čtyřletou smlouvu na 11 milionů dolarů.

Článek

"Jsme rádi, že jsme se s Carlem dohodli. Je to univerzální hráč, který může hrát v jakékoliv lajně a je skvělý na oslabení," řekl generální manažer Washingtonu Brian MacLellan.

Třicetiletý Hagelin v uplynulém ročníku měnit dres dvakrát, už v polovině listopadu se stěhoval z Pittsburghu do Los Angeles. V 58 zápasech základní části si připsal 19 bodů za pět branek a 14 asistencí. V sedmi duelech play off zaznamenal jednu přihrávku.

Bývalý hráč New York Rangers a Anaheimu má na kontě 546 utkání NHL a 241 bodů za 93 branek a 148 asistencí. V bojích o Stanleyův pohár, který získal v letech 2016 a 2017 s Pittsburghem, sehrál 128 utkání a připsal si 48 bodů za 22 gólů a 26 přihrávek.

Reklama

Související témata: