Hlavní obsah

Neskutečný balík pro hvězdu! Anaheim vyplatil ze smlouvy klubovou ikonu Perryho

Los Angeles

Bolestné loučení má vykompenzovat pořádný balík peněz. Tým Anaheim Ducks se rozloučil s jednou z největších osobností klubové historie Coreym Perrym. Klub bývalého nejlepšího hráče NHL vyplatil z posledních dvou let kontraktu, během nichž si měl vydělat 8,6 milionu dolarů. Čtyřiatřicetiletý kanadský útočník se tak stal volným hráčem.

Foto: Sport.cz

Tým Anaheim Ducks se rozloučil s jednou z největších osobností klubové historie Coreym Perrym.

Článek

Perry za jiný klub než Anaheim nikdy nehrál a v roce 2007 slavil s Ducks Stanley Cup. "Tohle je jedno z nejtěžších rozhodnutí, které jsem musel za 44 let v NHL udělat. Corey dával tomuto klubu maximum čtrnáct let," uvedl generální manažer Bob Murray.

Perry po operaci kolene vynechal prvních pět měsíců minulé sezony a ve zbylých 31 zápasech si připsal jen 10 bodů. Anaheim opouští jako jeho rekordman v počtu odehraných zápasů (988), jako druhý nejlepší střelec (372 gólů) a třetí nejproduktivnější hráč (776 bodů).

Ducks si Perryho vybrali v roce 2003 v prvním kole draftu a o čtyři roky později slavil kalifornský klub dosud jediný zisk Stanley Cupu. O další čtyři roky později pravý křídelní útočník obdržel cenu pro nejlepšího hráče NHL a byl také nejlepším střelcem.

Mimořádně úspěšný byl Perry i na mezinárodní scéně, v kanadském dresu vyhrál prakticky vše. Je juniorským i seniorským mistrem světa, dvojnásobným olympijským šampionem i vítězem Světového poháru. Členem Triple Gold Clubu se stal po MS 2016 v Rusku.

Reklama

Související témata: