Hlavní obsah

Ohromné dojetí při galavečeru NHL. Malý chlapec rozplakal snad všechny v sále

Las Vegas/Praha

Na středečním slavnostním vyhlášení cen NHL v Las Vegas si chodily pro individuální trofeje ty největší hvězdy uplynulé sezony nejlepší hokejové ligy světa, ale bouřlivého aplausu se dočkal i malý chlapec, který byl aktérem nejdojemnějšího okamžiku celého večera.

Foto: Profimedia.cz

Brankář Montrealu Carey Price na jevišti v Las Vegas s malým fanouškem Andersonem Whiteheadem.

Článek

Vedle kvalitní sportovní podívané umí NHL během sezony nabízet i různé emocionální chvilky při interakcích mezi fanoušky a hokejisty, ať už jde o kreativní legrácky či vážné chvilky v lidských osudech.

I mezi těmito momenty se ve středu v nevadské poušti vyhlašoval na základě hlasování fanoušků vítěz, jímž se stal příběh jedenáctiletého klučiny Andersona Whiteheada.

Oddaný hokejový fanda přišel v listopadu loňského roku o matku, která zemřela na rakovinu. Maminka mu ještě před smrtí slíbila, že udělá vše pro to, aby se synek mohl setkat se svým idolem - brankářem Montrealu Careym Pricem.

Během svého života to však bohužel nestihla, úkolu se tak ujala teta, která vzala chlapce na trénink, na němž hoch v slzách požádal Price o autogram. Slavný gólman vedle  podpisu Andersona rovněž vřele objal.

Whitehead byl coby vítěz kategorie v Las Vegas pozván na pódium. Moderátorka večera jej nasměrovala k obří obrazovce, z níž k němu promlouval sám Price.

To největší překvapení ale teprve následovalo, když se Price z obrazovky odmlčel a záhy přišel ze zákulisí osobně na jeviště. „Mám pro tebe dvě věci. Tou první je dres a tou druhou otázka. Chceš jet na Zápas hvězd (All Star Game)?" ptal se gólman.

„Ano," vyhrkl klučina a v ten moment ho totálně přemohly emoce a v slzách už se na další slova nezmohl. Dojetí však evidentně dostihlo snad všechny přítomné. Sálem se rozezněl mohutný potlesk vestoje.

Reklama

Související témata: