Hlavní obsah

No ho*no, s tím nemůžeš vyhrát! Trenérova reakce Voráčkova spoluhráče rozhodně nepotěší

Boston/Praha

Už příští pátek vstoupí zápasem v Praze proti Chicagu do nové sezony NHL, výsledky v přípravě ale hokejisté Philadelphie zatím neoslňují. Z pěti duelů vyhráli jediný, naposledy prohráli 3:4 v prodloužení v Bostonu a kamery po utkání zachytily trenéra Flyers Alaina Vigneaulta, jemuž se nepozdával výkon gólmana Briana Elliotta.

Foto: Charles Krupa, ČTK/AP

Český útočník Bostonu Jakub Lauko překonává gólmana Philadelphie Briana Elliotta.

Článek

Je pravda, že zkušenému čtyřiatřicetiletému Kanaďanovi, který boj o post jedničky mezi třemi tyčemi svádí s o třináct let mladším krajanem Carterem Hartem, se souboj na ledě Medvědů příliš nepovedl.

Nejprve ho po parádní individuální akcí překonal střelou z levého křídla český útočník Jakub Lauko, ve zbylém průběhu pak Elliott inkasoval ještě třikrát. Úspěšnost zákroků měl jen necelých osmdesát dva procent.

Čisté svědomí nemohl mít při vítězném zásahu útočníka Medvědů Jakea DeBruska v prodloužení. Střelu Marchanda totiž neudržel a neporadil si ani s následnou dorážkou.

Když pak televizní kamery zachytily Vigneaulta na střídačce, bylo na něm jasně patrné, že s Elliottem příliš spokojený nebyl. „S takovým chytáním nemůžeš vyhrát. To je na ho*no," odezřeli ze rtů kouči Philadelphie, za kterou v utkání nenastoupil Jakub Voráček.

Reklama

Související témata: