Hlavní obsah

Carolina - Nashville 1:2ppMrázek byl stoprocentní, Carolina ale přesto prohrála.

Praha, New York
Aktualizováno

V přípravných zápasech NHL se tentokrát Češi neprosadili. Mrázek proti Nashvillu za 40 minut pochytal všech 19 střel, střídajícímu kolegovi v brankovišti se už tolik nedařilo a Carolina prohrála po prodloužení.

Foto: Karl B DeBlaker, ČTK/AP

Gólman Petr Mrázek v brance Caroliny Hurricanes v přípravě na NHL v duelu s Tampou Bay.

Článek

V noci se odehrálo pět přípravných zápasů před novou sezonou NHL, ve kterých se dohromady představili čtyři češi.

V utkání Caroliny s Nashvillem odchytal Mrázek první dvě třetiny, i přes tři přesilovky soupeře neinkasoval žádnou branku a svému kolegovi Jamesu Reimerovi přenechával místo v brankovišti za stavu 1:0 pro Hurricanes. "Cítil jsem se docela dobře. Jsem rád, že jsem mohl být v zápase, je to lepší než jen trénovat," řekl webovým stránkám Caroliny Mrázek.

Foto: Karl B DeBlaker, ČTK/AP

Brankář Caroliny Reimer sleduje puk letící na bránu.

Reimer pustil dvě z 11 střel, první už po třech minutách třetí třetiny, kdy ho po samostatném úniku překonal bekhendovým zakončením mezi betony Anthony Richard. V čase 63:36 rozhodl Ryan Johansen, který navíc pobavil netradiční oslavou. Místo radování se na ledě okamžitě zamířil do rohu kluziště, otevřel si dvířka ke kabině hostí a zmizel ze hřiště. Nashville po středeční domácí výhře 3:0 porazil Carolinu i podruhé a vylepšil si bilanci v letošní přípravě na pět výher a jednu porážku.

Až v sedmém testu před novou sezonou se v dresu New Jersey objevil útočník Pavel Zacha, který 10. září podepsal jako chráněný volný hráč s Devils novou tříletou smlouvu na 6,75 milionu dolarů. Poté řešila dvaadvacetiletá šestka draftu z roku 2015 problémy s pracovním vízem a do tréninku s týmem se Zacha zapojil poprvé ve středu.

Foto: Jay LaPrete, ČTK/AP

Jesper Boqvist z New Jersey se snaží dostat ze sevření dvou hráčů Columbusu.

V utkání na ledě Columbusu, který Devils vyhráli 2:0, strávil Zacha na ledě 14 minut a 23 sekund, z toho přes dvě a půl minuty na oslabení. Připsal si jednu střelu na branku. Vítězným gólem a asistencí pomohl k výhře Taylor Hall a Cory Schneider vychytal díky 32 úspěšným zásahům čisté konto.

Útočník Filip Zadina nastoupil za Detroit, který doma podlehl Torontu 3:4 po samostatných nájezdech. Tomáš Nosek nechyběl v sestavě Vegas, které na vlastním ledě prohrálo s Los Angeles 2:3.

Foto: Carlos Osorio, ČTK/AP

Jeremy Bracco z Toronta přijímá gratulace od spoluhráčů v zápase s Detroitem.

Parádní zápas odehrál Jaden Schwartz ze St. Louis, který čtyřmi body za gól a tři asistence dovedl letošního vítěze Stanleyova poháru k výhře nad Washingtonem 4:3.

Výsledky pátečních přípravných zápasů před NHL
Columbus - New Jersey 0:2 (0:1, 0:0, 0:1)
Carolina - Nashville 1:2 v prodl. (0:0, 1:0, 0:1 - 0:1)
Detroit - Toronto 3:4 po sam. nájezdech (1:0, 1:2, 1:1 - 0:0)
St. Louis - Washington 4:3 (1:2, 3:0, 0:1)
Vegas - Los Angeles 2:3 (0:2, 0:0, 2:1)

Reklama