Hlavní obsah

Důležité body, Montreal nám dělal problémy, oddechl si po vítězném startu Mrázek

Carolina/Praha

Nažhavení fanoušci hokejové Caroliny si můžou oddechnout. Jejich tým navázal na poslední povedenou sezonu a do nového ročníku NHL vstoupil vítězně, když na domácím ledě vyhrál po nájezdech nad Montrealem 4:3. Útočník Martin Nečas byl vyhlášen první hvězdou zápasu, gólman Petr Mrázek bral ocenění pro třetí hvězdu duelu. "Jsou to důležité body. Vyhrát první duel na startu sezony je pořádně těžké," svěřil se médiím po utkání Mrázek.

Foto: Gerry Broome, ČTK/AP

Český brankář Caroliny Hurricanes Petr Mrázek vyráží střelu během utkání NHL.

Článek
Fotogalerie

Carolina měla do utkání dobrý vstup, na začátku druhé části hry pak dokonce vedla 2:0 a zdálo se, že by mohla premiéru v novém ročníku zvládnout.

Jenže pak Mrázka překonal ve 25. minutě při přesilové hře slovenský hokejista Tomáš Tatar, a když za minutu vyrovnal Kotkaniemi, měli navrch hosté. Ještě víc sebevědomí jim dal ve 37. minutě Weal a Canadiens vedli. "Nebylo to pro nás jednoduché," přiznal český gólman.

Po třetí inkasované brankce však zavřel neprodyšně svou klec a už za záda nepustil jediný puk. Hurricanes dokázali následně vyrovnat a duel dospěl až do nájezdů. Tam domácí tým urval konečné vítězství. "Montreal nás pořádně prověřil, ale zvládli jsme to, i když nám soupeř dělal problémy," oddechl si Mrázek, který měl úspěšnost zásahů necelých 92 procent.

Reklama