Hlavní obsah

Třináct střel? Nejtěžší zápas, jaký jsem kdy odchytal, překvapil Mrázek

Carolina/Praha

Šílený zápas se šťastným koncem. Takový prý český gólman Petr Mrázek ještě nikdy nehrál. V utkání proti Tampě čelil pouze třinácti střelám, přesto třikrát inkasoval. Nakonec ale jeho Carolina slavila výhru 4:3 v prodloužení. „Byl to asi nejtěžší zápas, jaký jsem kdy odchytal," prohlásil po utkání. Pikantní byl duel pro oba gólmany. Curtis McElhinney, s kterým Mrázek v minulé sezoně utvořil v týmu Hurricanes úspěšný tandem, stál totiž v brance soupeře.

Foto: Karl B DeBlaker, ČTK/AP

Český brankář Petr Mrázek odchytal za Carolinu další vítězný zápas.

Článek

Někdy je gólman v ohni střel, pochytá jich desítky. Tohle ale nebyl ten případ. První třetina ještě nevybočila v tomhle směru z normálu. Na Mrázka letělo jedenáct projektilů. „Nevyvíjelo se to dobře," posteskl si český brankář, který třikrát inkasoval.

Po návratu z kabin utkání najednou vypadalo jinak. „Začali jsme hrát dobrý hokej. Navíc na mě ve druhé třetině nešla ani jedna střela. To se mi stalo poprvé v NHL. Ale o to bylo všechno těžší," kroutil hlavou Mrázek nad děním na ledové ploše a naznačil, že by byl raději víc v akci. „Pak nás naše přesilovky dotáhly do prodloužení, kde už to bylo o štěstí," poznamenala opora Hurricanes. V prodloužení přitom opět nemusel ukázat ani jeden zákrok.

Carolina tak vyhrála i třetí zápas v sezoně a Mrázka to pochopitelně těší. „Jsme moc rádi, že všechno dobře dopadlo," hlásil ze zámoří.

A co říkal na to, že se proti němu v utkání představil jeho parťák z minulé sezony Curtis McElhinney? „Bylo to zvláštní. Ale je dobře, že dostal šanci. Jsem rád, že se mu dařilo, ale my jsme nakonec vyhráli," těšilo Mrázka. McElhinney čelil v utkání celkem čtyřiačtyřiceti střelám.

Reklama

Související témata: