Hlavní obsah

Bum Bum Sid. Inkasoval ránu pukem do hlavy od spoluhráče, předtím krvavě zranil soupeře

Dallas/Praha

Moc nechybělo a mohl mít po sezoně, sotva začala. Kapitán Pittsburghu a jeden z nejlepších hráčů NHL Sidney Crosby unikl těsně pohromě v zápase s Dallasem poté, co inkasoval ránu pukem do hlavy od spoluhráče Krise Letanga.

Foto: Tony Gutierrez, ČTK/AP

Pittsburský Sidney Crosby (vpravo) v souboji s Tylerem Seguinem z Dallasu.

Článek

Trojnásobný vítěz Stanley Cupu, dvojnásobný olympijský šampion a držitel dvou Hart Trophy prožil nepříjemnou chvilku v závěru druhé třetiny po nápřahu obránce Penguins od modré. Crosby clonil před brankou a ještě se stačil trochu natočit bokem, takže ho kotouč zasáhl ze strany u levého ucha. Přilba patrně zmírnila následky.

Crosby přesto pomalu dojel na střídačku a po chvíli zmizel v kabině, odkud se ale ve třetí třetině vrátil.

"Pokaždé nás vyděsí, když někdo schytá takovou ránu. Sida ale prohlíželi doktoři a byl  schopen duel ještě dohrát," řekl kouč Penguins Mike Sullivan.

O něco dříve před nepříjemným incidentem přitom Crosby trefil pukem do obličeje bránícího finského beka Esu Lindella, který padl do střely pittsburského kapitána a na ledě se objevila krev. Obránce Dallasu se však také do utkání vrátil, byť s celoobličejovým krytem.

Příznaky otřesu mozku ohrožovaly kariéru

Crosby má za sebou dlouhou historii poranění hlavy. Příznaky otřesu mozku před lety dokonce ohrožovaly pokračování jeho kariéry. Kvůli nim vynechal celkem 144 zápasů základní části.

Poslední zranění hlavy před víkendem utrpěl v sezoně 2017-18 po krosčeku washingtonského Matta Niskanena.

Jestli se ale o někom v NHL dá říct, že je nenahraditelný, pak právě dvojnásobný držitel Conn Smythe Trophy. Pittsburgh navíc momentálně hraje bez zraněných Jevgenije Malkina a Alexe Galchenyuka, takže si po Crosbyho návratu do zápasu oddechli nejen fanoušci Penguins, ale i český útočník Dominik Simon, který s pittsburskou superstar hraje v elitní formaci.

Reklama

Související témata: