Hlavní obsah

Mrázek slavil v brance Caroliny speciální výhru

Carolina/Praha

Carolina má v poslední době jednu velkou jistotu. Když se do její branky na domácím stadionu postaví český gólman Petr Mrázek, může se těšit na oslavy vítězství. Platilo to i v utkání s Detroitem, který tým Hurricanes vyhrál 7:3. "Prodloužil jsem svoji sérii patnácti domácích výher. Ta proti Detroitu se počítá speciálně, vždyť jsem tam dlouhé roky působil. O to je pro mě cennější," hlásil ze zámoří nadšený Mrázek.

Foto: Karl B DeBlaker, ČTK/AP

Brankář Caroliny Hurricanes Petr Mrázek v akci.

Článek

V poslední době se Carolině nevedlo na ledě soupeře, před vlastními fanoušky to je ale něco úplně jiného. Mrázek a spol. ničí soupeře. "Venku to moc nešlo, ale věděli jsme, že nás čekají čtyři domácí zápasy. Tři z nich už jsme vyhráli a za ten poslední úspěch jsem speciálně rád," ohlíží se český brankář za posledními duely a neskrýval radost z toho, že porazil Rudá křídla - svého posledního zaměstnavatele. V utkání předvedl 29 úspěšných zákroků.

Mrázek přiznal, že po vyrovnané první třetině (1:1), byla klíčovou fází prostřední dvacetiminutovka. Tam Hurricanes získali dvoubrankový náskok a jeden z gólů slavil i český útočník Martin Nečas. "Ve druhé třetině jsme to zlomili a rozhodli," tvrdí Mrázek.

Fandit přijel i Pavelec

Radost má i z toho, že úspěchy vidí jeho kamarád a kolega Ondřej Pavelec. "Jsem rád, že tu Ondru mám," směje se Mrázek. "Přijel s kamarádem před týdnem a viděli tři výhry. Budu rád, když to takhle bude pokračovat," dodává s výhledem na to, že se už za pár hodin představí Carolina v duelu proti New Jersey Devils.

Reklama