Hlavní obsah

Paráda! NHL začne příští rok v Praze. A bude u toho Pastrňák

Stockholm/Praha

Čeští hokejoví fanoušci se mají na co těšit! Slavná hokejová NHL se totiž příští rok, stejně jako letos, ukáže v Praze! A rovnou v ní v říjnu 2020 začne! Důvod k oslavám je navíc o to větší, že dorazí Boston, za který v současné době nastupují i dva Češi - lídr kanadského bodování aktuální sezony i nejlepší střelec David Pastrňák a David Krejčí. Soupeřem Bruins bude Nashville Predators. Na tiskové konferenci ve Stockholmu, kde v pátek a sobotu proti sobě nastoupí Tampa Bay a Buffalo, to oznámil komisionář soutěže Gary Bettman.

Foto: Elise Amendola, ČTK/AP

David Pastrňák a Jake DeBrusk se radují z branky do sítě Anaheimu

Článek

„Není náhoda, že do Prahy přivezeme právě Bruins," prohlásil Betman a zmínil osobu Davida Pastrňáka, jenž je v současnosti jednou z největších hvězd celé NHL.

Ještě před zápasem v Praze budou oba týmy na evropské tour. Boston během ní sehraje přípravný zápas s německým Mannheimem, Nashville se švýcarským Bernem.

Evropa tak uvidí utkání NHL už čtvrtým rokem v řadě. A nebude se hrát jenom v pražské O2 areně, helsinská Hartwall arena bude během příští sezony hostit dva zápasy mezi Coloradem a Columbusem.

Když se letos v říjnu vrátila NHL do Prahy po devíti letech, skončilo to úspěchem. Vedení soutěže i samotní hokejisté Philadelphie a Chicaga byli nadšení, jak se celá akce povedla. Výhru Flyers sledovalo 17 463 fanoušků, více jich na hokejový zápas do libeňské O2 areny nikdy nedorazilo.

A nešlo jen o samotné utkání, tisíce příznivců předtím dorazily i na otevřený trénink, aby viděly v akci Jakuba Voráčka, Dominika Kubalíka, Davida Kämpfa či světové hvězdy Patricka Kanea, Jonathana Toewse nebo Clauda Girouxe.

I proto zástupce komisionáře NHL Bill Daly sliboval, že NHL se do Prahy zase brzy vrátí. A nakonec to bude hned za rok!

Utkání NHL v Praze:
DatumZápasDiváci
4.10. 2019Philadelphia - Chicago 4:317 463
Voráček - D. Kubalík, Kämpf
10.10. 2010Phoenix - Boston 0:312 990
9.10. 2010Phoenix - Boston 5:215 299
R. Vrbata, Hanzal, Průcha - Krejčí
5.10. 2008NY Rangers - Tampa Bay 2:117 085
4.10. 2008NY Rangers - Tampa Bay 2:117 085
Rozsíval, Průcha - R. Vrbata, Prospal

Nejslavnější hokejová soutěž planety se v české metropoli představí počtvrté v historii. V roce 2008 zde ke dvěma zápasům nastoupili hokejisté NY Rangers a Tampy Bay, o dva roky později zase došlo na dvojutkání mezi Bostonem a Phoenixem. Letos pak došlo na už výše zmíněný souboj Philadelphie s Chicagem.

Reklama

Související témata: