Hlavní obsah

Pittsburgh - New Jersey 4:1Simon pomohl Tučnákům k jasnému vítězství nad New Jersey

V nepříliš bohatém programu pátečních zápasů NHL se ukázal český útočník Pittsburghu Dominik Simon, který se podepsal pod první branku duelu s New Jersey, který nakonec Penguins opanovali poměrem 4:1. Na vlas stejný výsledek pak měl i druhý noční zápas, v němž Ottawa porazila NY Rangers.

Foto: Marc Desrosiers, Reuters

Brankář NY Rangers Henrik Lundqvist v zápase NHL proti Ottawě.

Článek

Hokejisté Pittsburghu se po dvou nepodařených závěrech znovu nastartovali v utkání s trápícími se Ďábly. Utkání, ve kterém byli hráči hodně střelecky aktivní (celkem 78 střel), se jako první prosadilo německé křídlo Dominik Kahun. Rodák z Plané se krásně uvolnil od levého mantinelu a jeho beckhendové zakončení bylo doslova výstavní. Příhrávku na gól si navíc připsal Dominik Simon a tak byla česká stopa na první brance domácích dokonce dvojnásobná.

Hosté srovnali na začátku druhé části hry, to když se v přesilovce trefila jedna z útočných hvězd Devils Taylor Hall, asistenci si připsala jednička draftu z roku 2017 Nico Hischier. Pak už ale čtyřiadvacetiletý Tristan Jarry, který tentokrát dostal příležitost v brance Tučňáků, doslova zamkl svojí branku a výraznou měrou to byl právě on, kdo se zasloužil o pohodové vítězství Pittsburghu.

Ve 33. minutě vstřelil vítězný gól zápasu Jake Guentzel, jenž se svojí trefou dostal na solidních 20 kanadských bodů v letošní sezoně. Pětadvacetiletý forvard využil nádherně načasované přihrávky Jevgenije Malkina a další beckhendovou parádou překlopil výsledek na stranu domácích.

Ti pak o své výhře definitivně rozhodli na začátku třetí třetiny, kdy se dva slepené góly vešly do 25 vteřin. Nejprve se prosadil Jared McCann a o pár chvilek později na něj navázal i hodně nevšední střelec John Marino. Americký mladík zapsal teprve svůj druhý gól v NHL.

Ve druhém pátečním zápase ukázala skvělou úspěšnost ve využití přesilových her Ottawa, která zužitkovala hned 2 z 5 početních výhod a v pohodě zdolala NY Rangers 4:1. Senátoři měli výborný už samotný začátek a po sedmi minutách vedli dvoubrankovým rozdílem.

Jeden z nejlepších mladých beků soutěže Thomas Chabot využil nepřesností v obranném pásmu hostů a bombou z levé strany už v první minutě načal Jezdce. O chvíli později ho následoval jiný mladík Logan Brown a Ottawa šla do trháku.

Foto: Marc Desrosiers, Reuters

Obránce Ottawy Thomas Chabot přijímá gratulace ke svému gólu v utkání NHL proti NY Rangers.

Snížení Jacoba Trouby bylo po hříchu to poslední, na co se v zápase Rangers zmohli. Ottawa dál tahala za delší konec a před třetí třetinou si domácí, díky trefám Ennise a Duclaira, vytvořili pohodlný brankový rozestup. Ten v pohodě pohlídali až do konce zápasu a mohli slavit 9. vítězství v normální hrací době.

Výsledky NHL:
Ottawa - NY Rangers 4:1 (2:1, 2:0, 0:0)
Branky: 1. Chabot, 7. L. Brown, 22. Ennis, 34. Duclair - 18. Trouba. Střely na branku: 39:31. Diváci: 12 349. Hvězdy zápasu: 1. Nilsson, 2. Duclair, 3. Borowiecki (všichni Ottawa)
Pittsburgh - New Jersey 4:1 (1:0, 1:1, 2:0)
Branky: 8. Kahun (Simon), 33. Guentzel, 43. McCann, 43. Marino - 21. Hall. Střely na branku: 41:37. Diváci: 18 420. Hvězdy zápasu: 1. Guentzel, 2. Jarry, 3. Kahun (všichni Pittsburgh)

Reklama

Související témata: