Hlavní obsah

Šílená chvilka českého gólmana nesrazila. Nakonec pomohl týmu k výhře

Carolina/Praha

Pořádně si oddechl. Brankář Caroliny Petr Mrázek prožil hororovou chvilku, když v deváté minutě duelu s Floridou dvakrát během osmnácti sekund lovil puk ze své sítě, nakonec ale s Hurricanes slavil v utkání NHL vítězství 4:2. "Nebylo to nic příjemného," připustil v hodnocení pro česká média Mrázek. Pak už ale neinkasoval a Carolina vyhrála 4:2. "Naštěstí jsme to zvládli a potvrdilo se, že se nám proti Floridě daří," dodal.

Foto: Jeffrey T. Barnes, ČTK/AP

Český gólman Petr Mrázek v brance Caroliny Hurricanes.

Článek
Fotogalerie

Carolina doma válí, jenže naposledy na vlastním ledě prohrála s Philadelphií a také úvod duelu s Floridou naznačoval, že může mít problém. Dvoubrankové manko prý ale tým Hurricanes do kolen nesrazil. "Nezpanikařili jsme, snažili jsme se zůstat v klidu a ještě do konce třetiny jsme vyrovnali," popisoval důležitý fakt Mrázek.

V prostřední dvacetiminutovce už tým Hurricanes urval vedení a ve třetí třetině jej ještě navýšil na konečných 4:2. Mrázek pomohl týmu 21 úspěšnými zákroky, sám ale chválil hlavně své spoluhráče. "Proti Philadelphii se nám to moc nepovedlo, tentokrát byl výkon daleko lepší. Jsme rádi, že se nám povedlo tu poslední porážku odčinit," dodal.

Reklama