Hlavní obsah

To není gól? Nečas nechápal, jak ho hrdina vychytal

New York/Praha

Hrabali se z díry. Během minuty a půl druhé třetiny snížili hokejisté Caroliny v Madison Square Garden na 2:3 a jen kousíček jim vzápětí chyběl k vyrovnání. Gólman New York Rangers Henrik Lundqvist ale vytasil zákrok večera proti Martinu Nečasovi. Ten patrně dosud netuší, jak ho mohl švédský elegán vychytat.

Foto: Duane Burleson, ČTK/AP

Český útočník Caroliny Hurricanes Martin Nečas (88) během utkání NHL.

Článek

Po přihrávce Sebastiana Aha pálil český útočník Hurricanes z úhlu do odkryté branky. Lundqvist ale stačil do cesty střele nastrčit hokejku, od níž se puk odrazil mimo tyče. Lepší šanci už Carolina neměla a na body nedosáhla.

"Pokud by střílel po ledě, byl by zákrok těžší. Naštěstí puk trochu zvednul, což jsem potřeboval. Dali nám dva rychlé góly. Jít do třetí třetiny s vedením je totiž úplně jiný pocit. Nakonec jsme vyhráli jen díky naší vůli," poznamenal Lundqvist, jehož zásah proti Nečasovi se zařadil do galerie zákroků sezony hned vedle tygřího skoku Marc-Andre Fleuryho z Vegas a brilantní reakce Tuukky Raska v brankovišti z Bostonu.

Lundqvist nastoupil ve středu ve svém 1000. zápase za Rangers (v součtu základní části a play off) a stal se teprve druhým brankářem v historii NHL, jenž na tisícovku startů dosáhl v jednom klubu. Martin Brodeur z New Jersey odchytal za Devils celkem 1464 utkání.

Reklama

Související témata: