Hlavní obsah

Těžká rána pro Hertlův tým! Couture má zlomený kotník, San Jose bude chybět několik týdnů

Hokejisté San Jose se budou muset v NHL dlouho obejít bez svého kapitána Logana Coutureho, který si v úterním zápase proti St. Louis zlomil kotník na levé noze. Vedení Sharks délku absence nejproduktivnějšího hráče týmu nespecifikovalo, očekává se ale, že Couture nebude hrát nejméně šest týdnů. Do elitního útoku by se na jeho místo měl posunout Tomáš Hertl.

Foto: Duane Burleson, ČTK/AP

Logan Couture bude svému týmu chybět několik týdnů

Článek

Třicetiletý útočník se zranil po souboji s obráncem Vincem Dunnem a nárazu do mantinelu. "Je to náš klíčový hráč. Na přesilovky, na všechno. Když přijdete o takového hráče, je to šok pro všechny," řekl kouč Bob Boughner, který vede Sharks dočasně místo v polovině prosince odvolaného Peta DeBoera.

San Jose neprožívá vydařenou sezonu. Ambiciózní klub je až třináctý v tabulce Západní konference a na postup do play off ztrácí devět bodů. Sharks dokázali vyhrát jen tři z posledních deseti zápasů.

Místo Coutureho, který doposud nasbíral 36 bodů za 14 branek a 22 asistencí, by se měl do centru elitního útoku postavit Hertl.

"Když vám chybí jeden z nejlepších hráčů, tak to někdy tým stmelí. Prostě musíme tvrdě makat a vyhrát několikrát za sebou. Uvidíme, co se stane. Pořád ale máme v týmu spoustu dobrých hráčů," uvedl Hertl, který je s 33 body druhým neproduktivnějším hráčem San Jose.

Reklama

Související témata: