Hlavní obsah

Chlapík se přesunul z Ottawy na farmu do Belleville do AHL, Vladař putuje naopak do NHL

Ottawa

Český hokejový útočník Filip Chlapík se po deseti dnech vrátil z hlavního týmu Ottawy na farmu do Belleville do nižší AHL. Opačným směrem putuje brankář Daniel Vladař, který se po krátkém pobytu na farmě v Providence v nižší AHL opět vrátil do hlavního týmu Bostonu. V dnešním duelu na ledě Pittsburghu bude krýt záda slovenskému gólmanovi Jaroslavu Halákovi.

Foto: Sport.cz

Český hokejový brankář Daniel Vladař se z AHL přesunuje do prvního celku Bostonu.

Článek

Celkově v této sezoně NHL sehrál Chlapík za Ottawu 23 zápasů a připsal si pět bodů za dvě branky a tři asistence. V AHL má na kontě z 20 utkání 11 bodů za čtyři trefy a sedm přihrávek.

Senators draftovali Chlapíka v roce 2015 ve druhém kole na 48. místě. Do zámoří odešel z juniorky Sparty už o rok dříve a tři sezony působil v juniorské lize QMJHL v Charlottetown Islanders. V NHL debutoval v sezoně 2017/18 a má v ní na kontě celkem 48 duelů a 10 bodů za čtyři góly a šest asistencí.

Dvaadvacetiletý Vladař byl na lavičce Bruins už ve čtvrtečním domácím utkání NHL s Pittsburghem při výhře 4:1. V pátek chytal v AHL za Providence při domácí porážce s Bridgeportem 1:2.

Gólman Vladař putuje do prvního týmu Bostonu

Vladař na premiéru v NHL čeká, předloni v listopadu byl dvojkou ve dvou duelech rovněž při Raskově absenci. Boston si jej vybral v roce 2015 ve 3. kole draftu jako celkově 75. hráče. Aktuálně působí čtvrtou sezonu na farmách Bruins v AHL a ECHL.

V Providence v AHL v tomto ročníku zasáhl do 13 utkání. Má průměr 1,86 obdrženého gólu na zápas, úspěšnost zákroků 93,4 procenta a dvakrát udržel čisté konto.

V sestavě Bruins bude v Pittsburghu podruhé za sebou chybět kvůli zranění v horní části těla centr David Krejčí. Zatím není jasné, jestli vynechá před pauzou pro Utkání hvězd i úterní domácí duel proti Vegas.

Reklama

Související témata: