Hlavní obsah

Ovečkinovi vynesly dva hattricky ocenění hvězda týdne NHL

New York

Ruský kanonýr Alexandr Ovečkin byl po osmi gólech v posledních třech zápasech zvolen největší hvězdou uplynulého týdne NHL. Útočník ligového lídra Washingtonu dvakrát za sebou vstřelil hattrick a už jen tři branky ztrácí na nejlepšího střelce sezony Davida Pastrňáka z Bostonu.

Foto: Al Drago, ČTK/AP

Ruský hokejový útočník Alex Ovečkin (8) slaví gól se spoluhráči z Washingtonu.

Článek

Ovečkin pomohl Capitals v minulém týdnu vyhrát všechny tři zápasy. Proti Carolině se prosadil dvakrát a zařídil vítězství 2:0, hattrickem pak zničil New Jersey (při výhře 5:2) i New York Islanders (6:4). V historické tabulce střelců NHL předstihl pittsburskou legendu Maria Lemieuxe (690) a vyrovnal se devátému Stevu Yzermanovi (692).

Druhou hvězdou týdne byl vyhlášen brankář Columbusu Elvis Merzlikins. Lotyšský nováček NHL z posledních čtyř startů udržel třikrát čisté konto. V uplynulých sedmi dnech ho nepokořili hráči Bostonu ani New Jersey a vychytal i výhru 3:2 nad Carolinou. Úspěšnost zákroků měl ve sledovaném období 98,2 procenta.

Třetí hvězdou je centr a kapitán Chicaga Jonathan Toews, jenž nasbíral při čtyřech startech devět bodů za tři góly a šest asistencí. Blackhawks s jeho pomocí všechny zápasy vyhráli.

Reklama

Související témata: