Hlavní obsah

Po Mrázkově faulu se strhla bitka. A došlo i na vybíjenou

Carolina/Praha

Nejen šestnácti úspěšnými zákroky, jimiž dopomohl svému týmu k výhře 4:1, na sebe upozornil v úterním duelu NHL proti Winnipegu český hokejový gólman Caroliny Petr Mrázek. Necelé tři minuty před koncem základní hrací doby se po jeho faulu na ledě strhla bitka.

Foto: Karl B DeBlaker, ČTK/AP

Útočník Winnipegu Mark Scheifele s Brettem Pescem v bitce, kterou pomohl vyvolat gólman Caroliny Petr Mrázek (v pozadí).

Článek

Útočník Jets Mark Scheifele před Mrázkem poslal krosčekem do zad k ledu jeho spoluhráče Bretta Pesceho, na což český gólman obratem zareagoval. Když Scheifele „zaparkoval" před brankovištěm, Mrázek mu s hokejkou v pravé ruce podtrhl levou brusli.

A mela byla na světě. Pesce se Scheifelem se do sebe okamžitě pustili, shodili rukavice a začali úřadovat pěstmi. Za rvačku obdrželi pětiminutový trest, útočník Winnipegu ještě za nedovolené bránění dvě minuty, stejně jako Mrázek za podrážení.

„Mám dobrý pocit z toho, že jsme všem ukázali, že sebou nenecháme na ledě orat a že se ničemu nevyhýbáme," pochvaloval si kanadský útočník Hurikánů Justin Williams. Ten se v lednu vrátil k hokeji po osmiměsíční pauze, během níž se rozmýšlel, jestli pokračovat v kariéře.

Osmatřicetiletý trojnásobný vítěz Stanley Cupu a dvojnásobný mistr světa ve svém prvním zápase po comebacku rozhodl před dvěma dny nájezdy proti Islanders, aby nyní proti Winnipegu dvakrát skóroval a byl vyhlášen první hvězdou utkání.

Po výhře nad Jets tak pochopitelně panovala v táboře hokejistů Caroliny výborná nálada, takže mohlo dojít na další děkovačku fanouškům, jimiž jsou Hurricanes proslulí. Tentokrát se na ledě začala hrát vybíjená...

Reklama

Související témata: