Hlavní obsah

New Jersey - Nashville 5:6 SNĎábelská show! Gól v oslabení i v přesilovce, k tomu asistence, výhru však Čech neslavil

New York/Praha

Český útočník Pavel Zacha řádil v dresu New Jersey v bitvě s Nashvillem. Ani jeho dva góly a jedna asistence však k výhře Ďáblů nestačila. Devils prohráli zápas 5:6 po samostatných nájezdech. Zacha byl vyhlášen první hvězdou utkání. Hokejisté Buffala s českým útočníkem Michaelem Frolíkem museli překousnout domácí porážku s Montrealem 1:3, i když po první třetině vedli 1:0.

Foto: Kathy Willens, ČTK/AP

Český útočník New Jersey Devils Pavel Zacha slaví se spoluhráči gól.

Článek
Fotogalerie

Buffalo na domácím ledě dobře začalo a v osmé minutě po přesilovkové trefě Eichela vedlo. Hosté otočili skóre na začátku prostřední části hry. Po 44 sekundách vyrovnal Rus Kovalčuk a ve 24. minutě už Montreal po zásahu Gallaghera získal náskok, který už nepustil. Výhru pak pečetil do prázdné branky chvíli před koncem Slovák Tatar. Ten si v utkání připsal kromě gólu i asistenci.

Český útočník v dresu Sabres Frolík na ledě strávil necelých třináct minut, dostal se k jedné ráně na branku a jednu střelu soupeře dokázal naopak zablokovat.

Ďáblové sice rychle prohrávali, když inkasovali gól už po 42 sekundách, ale manko rychle vyrovnal český útočník Zacha. Na konci páté minuty dostal v oslabení přihrávku před branku a bez potíží překonal Rinneho – 1:1. Ještě do první přestávky však Nashville opět vedl.

Ve 29. minutě udeřil Zacha znovu, tentokrát při přesilovce, kdy srovnal na 2:2. Hráč třetího útoku Devils nahodil puk od modré a ten přes houštinu těl proletěl až do sítě. O chvíli později si pak Čech připsal i asistenci u zásahu Guseva v početní výhodě.

Zápas nakonec za stavu 5:5 dospěl do prodloužení a nakonec i samostatných nájezdů. Ty rozhodl ve druhé sérii Duchene a hosté mohli slavit.

"Poprvé v NHL jsem hrál proti svému bývalému kouči. Byla to výzva jako každý jiný zápas, ale bylo to trochu zvláštní," řekl Zacha, který byl vyhlášen první hvězdou utkání.

Vítězství slaví i Králové z Los Angeles. Ty vyhráli 3:2 v prodloužení na ledě Arizony díky hattricku šestadvacetiletého amercikého útočníka Iafalla.

Výsledky zápasů NHL:
Buffalo – Montreal 1:3 (1:0, 0:2, 0:1)
Branky: 8. Eichel - 21. Kovalčuk, 24. Gallagher, 59. Tatar. Střely na branku: 21:30. Diváci: 16 604. Hvězdy zápasu: 1. Gallagher, 2. Kovalčuk, 3. Suzuki (všichni Montreal).
New Jersey – Nashville 5:6 po sam. nájezdech (1:2, 3:1, 1:2 – 0:0, 0:1)
Branky: 5. a 29. Zacha, 31. Gusev (Zacha), 38. Bratt, 47. Hayden - 9. a 50. F. Forsberg, 41. a rozhodující sam. nájezd Duchene, 1. Ekholm, 33. Bonino. Střely na branku: 32:30. Diváci: 14 327. Hvězdy zápasu: 1. Zacha (New Jersey), 2. Duchene (Nashville), 3. Gusev (New Jersey)
Arizona - Los Angeles 2:3 po prodloužení (0:1, 2:0, 0:1 - 0:1)
Branky: 32. Schmaltz, 40. Dvorak - 9., 58., 61. Iafallo. Střely na branku: 28:36. Diváci: 13.346. Hvězdy zápasu: 1. Iafallo, 2. J. Campbell (oba Los Angeles), 3. Schmaltz (Arizona).

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články