Hlavní obsah

Haškovi se v NHL nedaří, fanoušci ho v All-Star Game chtějí

NEW YORK

Český hokejový brankář Dominik Hašek z Detroitu si přes nepovedený start do nového ročníku NHL drží v zámoří popularitu a v hlasování pro lednové Utkání hvězd je mezi brankáři Západní konference s 21.062 hlasy na třetím místě. Nejlépe je na tom z českých hokejistů Tomáš Kaberle z Toronta, který je rovněž třetí v celkovém hodnocení obránců.

Článek

Z českých hokejistů má více hlasů (36.125) jen ve Východní konferenci Tomáš Kaberle z Toronta, který je rovněž třetí mezi obránci za Andrejem Markovem z Montrealu a Slovákem Zdenem Chárou z Bostonu. Kapitán New Yorku Rangers Jaromír Jágr je mezi útočníky na východě s 16.604 hlasy jedenáctý.

Celkově má na kontě nejvíce hlasů kanadský fenomén Sidney Crosby z Pittsburghu (94.118), následuje švédský zadák Nicklas Lidström z Detroitu (80.903).

Na východě by se do zahajovací sestavy vešli v tuto chvíli vedle Crosbyho útočníci Daniel Alfredsson z Ottawy a Daniel Briere z Philadelphie, obránci Markov s Chárou a gólman New Yorku Rangers Henrik Lundqvist. Na západě zaujímají tyto pozice vedle Lidströma gólman Leclaire, bek Dion Phaneuf z Calgary a forvardi Henrik Zetterberg s Pavlem Dacjukem z Detroitu a Phaneufův spoluhráč Jarome Iginla.

V pořadí 56. All Star Game je na programu v neděli 27. ledna v Atlantě, o den dříve se týmy Východní a Západní konference utkají v dovednostních soutěžích. Hlasování bude ukončeno 2. ledna.

Reklama