Hlavní obsah

Vrbata dovedl Phoenix k výhře, chválil jej i Gretzky

Hokejista Radim Vrbata si v pátečním utkání připsal dva góly a asistenci a výraznou měrou se podílel na výhře Phoenixu proti obhájci Stanley Cupu z Anaheimu. Kojoti zvítězili naledě Kačerů po samostatných nájezdech a český útočník si od kouče a spolumajitele Phoenixu Wayne Gretzkyho vysloužil pochvalu. "Dokáže vše, v co jsme doufali, když jsme ho získali," řekl na stránkách azcentral.com "The Great One".

Článek

Radim Vrbata nejprve nahrával na úvodní gól zápasu a poté dvakrát smazal vedení Kačerů. Utkání dospělo do samostatných nájezdů, v nichž si Kojoti připsali dva vítězné body.

"Nájezdy na tréninku trénujeme, ale myslím si, že pokud jedete nájezd, tak se musíte rozhodnout na poslední chvíli podle reakce brankáře," prozradil šestadvacetiletý útočník, který jako poslední překonal Hillera v brance Ducks. Vítězný rozdílový gól byl připsán Doanovi.

"Dokáže vše, v co jsme doufali, když jsme ho získali do týmu. Podívejte se, co umí s pukem. Je talentovaný, ale důležitější je, že má výbornou morálku," vysekla poklonu Vrbatovi jedna z největších legend hokeje Wayne Gretzky.

Spolumajitel a trenér Phoenixu pochválil mladoboleslavského rodáka také za kvalitní hru dozadu. "V oslabení z nás dělá lepší tým. V defenzivě je skutečně velmi zodpovědný," řekl Gretzky. "Oceňuji naši snahu a to, že jsme utkání vybojovali zpět," zakončil rozhovor šestačtyřicetiletý rodák z Ontaria.

Reklama