Hlavní obsah

Největší prcek v NHL řádil. Složil Voráčkova parťáka, pak v bitce povalil obra

Hokej není jen hrou pro urostlé hromotluky, i malí bojovníci mohou v nejslavnější lize světa NHL dělat velké věci. V noci ze čtvrtka na pátek se v napjatí bitvě s Philadelphií pořádně rozvášnil prcek z Columbusu Nathan Gerbe.

Foto: Matt Slocum, ČTK/AP

Centr Columbusu Blue Jackets Nathan Gerbe, leží na hráči Philadelphie Ivanu Provorovovi.

Článek

Pouhých 163 centimetrů vysoký hráč, který mimochodem ve 421 zápasech NHL nasbíral 147 bodů (62+85), během čtvrtečního utkání nejprve zboural o sedmnáct centimetrů většího Clauda Girouxe, který se po nájezdu od centra Blue Jackets skácel k ledu.

Pak přišla na řadu pomsta, jíž se ujal 193 centimetrů měřící pořízek Travis Sanheim. Z obrázků se zdá, že chtěl nejprve protivníka umravnit hokejkou. Ale nakonec došlo na shozené rukavice a k překvapení všech původně spíše komicky vypadající bitku vyhrál Gerbe, který složil obra Philadelphie na led.

Gerbe nakonec ze situace z konce druhé třetiny ještě vytěžil přesilovku pro svůj tým, protože zatímco on vyfasoval dvě minuty za hrubost, Sanheim dostal dvě minuty za krosček a další dvě za hrubost.

Nicméně stav 3:3 se ani při nerovnovážném počtu hráčů na hřišti nezměnil. Bod navíc pro Philadelphii přidal až v prodloužení brankou Kevin Hayes.

V souvislosti s čerstvým počinem znovu oběhla svět sociálních sítích starší fotka, na níž najíždí do 206 centimetrů vysokého zadáka Bostonu Zdena Cháry, která vyvolala pobavení po celém hokejovém světě. "To je upravené photoshopem, že?" komentoval obrázek sám Gerbe.

Reklama

Související témata: