Hlavní obsah

Philadelphia - NY Rangers 5:2Fantastický Voráček čtyřmi asistencemi pomohl k páté výhře Letců v řadě, Francouz znovu zářil

Praha

Tohle byl večer Jakuba Voráčka. I když neskóroval, asistencemi se podílel na čtyřech z pěti gólů svého týmu proti Rangers, kteří si doposud z 10 předcházejících duelů odnesli pouze jedinou porážku. Brankář Francouz dál ukazuje, že v brance Colorada se usídlil právem. Tentokrát 45 zákroky pomohl k výhře nad Carolinou 3:2.

Foto: Eric Hartline, Reuters

Jakub Voráček (vlevo) si vyrovnal své kariérní maximum v počtu asistencí za zápas.

Článek
Fotogalerie

Na ledě Philadelphie jako první skórovali hosté, kteří po střele Fasta šli ve třetí minutě zápasu do vedení 1:0. Jenže čtyři minuty před koncem první části se povedlo Couturierovi srovnat po přihrávce Voráčka. Tento gól byl zajímavý tím, že Provorovův nahozený puk za branku nejdříve přelomil hokejku obránce Smitha, který ji předtím v souboji ztratil, puk si pohotově sebral Voráček a poslal přímo na hokejku Couturiera.

Druhou branku Flayers přidal v polovině zápasu Van Riemsdyk a o chvíli později svou první branku v zápase vstřelil Giroux, kterému nepřihrával nikdo jiný, než dvojice Couturier-Voráček. Druhý gól přidal Giroux dvě a půl minuty po začátku třetí části, kdy bruslí usměrnil prudkou přesilovkovou ránu Voráčka za záda Georgijeva. O pátý gól Philadelphie se postaral Hayes, kterému přihrával opět český ryšavý útočník, který dostal šťastnou přihrávku od Laughtona, kterému jeden z padajících hráčů Rangers vypíchl kotouč, jenže přímo na hokejku Voráčka. V závěru zápasu upravil skóre na konečných 2:5 z pohledu Rangers Howden.

V Carolině to byl zápas zejména tří mužů – dvou dvougólových střelců Josty a Teravainena a také plzeňského rodáka Pavla Francouze. Ten se blýskl 45 zákroky a vychytal Coloradu už pátou výhru v řadě. "Všechno hned tlačí na branku a hodně střílí, je to jejich styl hry. Pro brankáře je to však ideální, je zábava být stále ve hře," řekl Francouz, který držel dvě třetiny čisté konto. Jeho tým vedl po gólech Josty 2:0, ale ve třetí periodě český golman nestačil na dva góly Teravainena v rozmezí dvou minut a bylo vyrovnáno.

Jenže devětadvacetiletý rodák z Plzně se nenechal rozhodit, ani nešťastným prvním gólem, kdy tvrdou ránu Teravainena nejprve schytal do masky a puk poté odskočil na hokejku bránícího hráče, od které se odrazil do branky. Francouz poté uzamkl svou klec a jeho spoluhráči dokázali ještě jednou překonat brankáře Forsberga, který byl po zranění obou brankářů Caroliny, povolán z farmy. Colorado tedy porazilo Carolinu 3:2.

Columbusu se v posledních zápasech příliš nedaří a potvrdil to i v dnešním utkání proti Minnesotě. Po polovině zápasu prohrával už 0:4 a brankář Korpisalo se pakoval z branky. Jeho kolega Kivlenieks nestačil pak už jen na přesilovkovou střelu Fialy. Minnesota po třetí v řadě vstřelila nejméně 5 gólů a z Columbusu si odváží výhru 5:0.

Jako zápas plný vyloučení by se dal popsat duel Anaheimu s Pittsburghem. Jen za dvě třetiny rozdali rozhodčí celkem 24 trestných minut. V přesilovkách padly také důležité góly. Ve druhé třetině z přesilovky padl vyrovnávací gól Pittsburghu na 1:1 a také branka Getzlafa, která se dluho zdála jako rozhodující, a kterou si Anaheim vzal své vedení zpět. Po Getzlafovi se trefil ještě obránce Guhle. Ve třetí části krom dalších 6 trestných minut přibyl i druhý gól Pittsburghu. V 59. minutě snížil na konečných 2:3 z pohledu Tučňáků Zucker.

Utkání Buffala na ledě Vegas se odehrálo v poklidné atmosféře i tempu. Ve třetí minutě zápasu šli hosté do vedení 1:0, o devět minut později vyrovnal Roy, který krásně vymíchal brankáře Huttona. Až třetí třetina nabídla větší vzrušení, když se do dvoubrankového vedení dostali hráči Vegas, zásluhou Karlssona a Smitha. Buffalo zkoušelo dvě minuty před koncem hru bez brankáře a tento risk se jim nevyplatil, inkasovali počtvrté. Gól Skinnera 12 sekund před koncem už nic nezměnil a Rytíři, v jejichž dresu si odbyl premiéru brankář Robin Lehner, kterého Vegas získalo z Chicaga, zvítězili 4:2.

Výsledky NHL
Philadelphia - NY Rangers 5:2 (1:0, 2:0, 2:1)
Branky: 36. a 43. Giroux (na obě Voráček), 17. Couturier (Voráček), 33. J. van Riemsdyk, 53. K. Hayes (Voráček) - 60. B. Howden. Střely na branku: 40:28. Diváci: 19.581. Hvězdy zápasu: 1. Voráček, 2. Giroux, 3. Hart (všichni Philadelphia).
Columbus - Minnesota 0:5 (0:2, 0:2, 0:1)
Branky: 7. J. Eriksson Ek, 7. Spurgeon, 31. Hartman, 33. Parise, 53. Fiala. Střely na branku: 24:26. Diváci: 18.955. Hvězdy zápasu: 1. Parise, 2. Greenway, 3. Fiala (všichni Minnesota).
Carolina - Colorado 2:3 (0:1, 0:1, 2:1)
Branky: 46. a 48. T. Teräväinen - 7. a 33. Jost, 58. Girard. Střely na branku: 47:32. Brankář Pavel Francouz odchytal za Colorado celý zápas, inkasoval dva góly ze 47 střel a úspěšnost zásahů měl 95,74 procenta. Diváci: 18.680. Hvězdy zápasu: 1. Jost (Colorado), 2. T. Teräväinen, 3. Aho (oba Carolina).
Anaheim - Pittsburgh 3:2 (1:0, 2:1, 0:1)
Branky: 15. Heinen, 30. Getzlaf, 38. Guhle - 22. a 59. Zucker. Střely na branku: 21:30. 16.588. Hvězdy zápasu: 1. Gibson, 2. Guhle, 3. Getzlaf (všichni Anaheim).
Vegas - Buffalo 4:2 (1:1, 0:0, 3:1)
Branky: 46. a 59. R. Smith, 12. N. Roy, 44. W. Karlsson - 3. Kahun, 60. Skinner. Střely na branku: 28:34. Diváci: 18.404. Hvězdy zápasu: 1. R. Smith, 2. Lehner, 3. N. Roy (všichni Vegas).

Reklama

Související témata: