Hlavní obsah

Další pos*aný Čech! slyšel Kaše po příchodu do šatny Bruins. Vítej, vole, hlásil Chára

Boston/Praha

S taškou přes pravé rameno ještě s logem Anaheimu a zásobou hokejek v ruce druhé dorazil před týdnem po výměně od Kačerů poprvé do šatny Bruins, kde českého hokejového útočníka Ondřeje Kašeho čekalo seznamování s novými spoluhráči. Boston o víkendu zveřejnil na svém Twitteru video z uvítání kadaňského rodáka v kabině a došlo i na vtípky ohledně Kašeho země původu.

Foto: Winslow Townson, Reuters

Ondřej Kaše v dresu Bostonu.

Článek

Po příchodu čtyřiadvacetiletého forvarda se totiž československá kolonie v Bostonu rozrostla už na pět členů. V týmu jsou i slovenský brankář Jaroslav Halák, jeho krajan obránce Zdeno Chára a čeští útočníci David Pastrňák s Davidem Krejčím.

A to ještě na farmě v Providence v AHL nastupují Češi Jakub Lauko s Jakubem Zbořilem a Slováci Peter Cehlárik s Róbertem Lantošim.

Když Kaše poprvé vstoupil do kabiny Bruins, jako první narazil na Pastrňáka a Tuukku Raska. „Já jsem Tuukka, rád tě poznávám," podal Kašemu ruku finský gólman, jenž má s českým hokejem své zkušenosti, neboť během výluky NHL v sezoně 2012/13 oblékal dres extraligové Plzně.

„Další pos... Čech. Ale proč ne," vtipkoval Rask a vykouzlil tím úsměv na tváři Pastrňáka.

„Vítej, vole, rád tě vidím," vybalil následně na Kašeho Zdeno Chára a objali se spolu. Když pak Chára zpozoroval přicházet gólmana Haláka, okamžitě začal Kašemu hlásit. „On Čechy moc nemusí," usmíval se obrovitý zadák.

Foto: Winslow Townson, Reuters

Ondřej Kaše v dresu Bostonu během utkání s Dallasem.

„Mně Češi nevadí. Vy jste dobrý kluci," podal Halák Kašemu ruku, který se poté pozdravil i s Krejčím.

Kaše od té doby už stihl za svůj nový tým dva zápasy, proti Dallasu ani NY Islanders ale nebodoval. Další šanci na premiérový gól či asistenci bude mít v úterý, kdy Bruins nastoupí na ledě Tampy Bay.

Reklama