Hlavní obsah

Hokejisté Columbusu a San Jose budou hrát NHL bez diváků

New York/Praha

Columbus bude kvůli opatřením proti šíření koronaviru hostit jako první tým v NHL bez diváků dnešní zápas proti Pittsburghu. Před prázdnými tribunami budou od příštího týdne také domácí duely hokejistů San Jose. Vedení zámořské hokejové soutěže nicméně může následovat příklad basketbalové NBA, jež ve středu kvůli pandemii na neurčito přerušila sezonu.

Foto: Jeff Chiu, ČTK/AP

Hokejisté San Jose Sharks slaví na ledě při zápase. Teď mohou pogratulovat i Radimu Šimkovi, který v klubu NHL podepsal novou čtyřletou smlouvu.

Článek

Představitelé Blue Jackets oznámili, že se přizpůsobí nařízení guvernéra státu Ohio o zákazu veřejných shromáždění. Kvůli obdobné vyhlášce v kalifornském okresu Santa Clara nesmějí hrát před diváky v San Jose, kteří mají na programu příští domácí duel 19. března proti Montrealu.

O dalším průběhu sezony bude NHL jednat dnes i se zástupci hráčské asociace NHLPA. Vedení elitní ligy uvedlo, že vzalo na vědomí rozhodnutí basketbalové NBA zastavit sezonu kvůli tomu, že byl jeden z hráčů Utahu pozitivně testován na koronavirus. Zhruba desítka klubů NHL a NBA hraje ve stejných arénách.

"NHL pokračuje v konzultacích s lékařskými experty a zvažuje všechny možnosti. Očekáváme, že zítra budeme informovat o dalším vývoji," uvedli ve středu představitelé soutěže, v níž působí více než třicítka českých hokejistů.

Reklama