Hlavní obsah

Nový klub NHL ze Seattlu finančně pomůže rodinám ve městě, i Predátoři vybrali miliony

Seattle/Nashville/Praha

Nový hokejový klub ze Seattlu, který vstoupí do NHL až v příštím roce, se v době koronavirové krize zapojil do charitativních akcí. Spolu s provozovatelem haly, v níž bude hrát, daruje na dobročinné účely milion dolarů (24,5 milionu korun). Peníze pomohou především rodinám, které se ve městě dostaly kvůli pandemii do ekonomických těžkostí. Také Nashville Predators shromáždil 2,7 milionu dolarů (asi 66 milionů korun) na pomoc lidem v nouzi.

Foto: Sport.cz

Lindsey Vonnová vhazuje slavnostní buly mezi kapitány Nashvillu Romana Josiho (vlevo) a Minnesoty Zacha Pariseho.

Článek

"K tomu, že se v Seattlu bude hrát NHL, významně přispělo město. Je naší povinností mu to vrátit a pomoci těm, kteří to teď neodkladně potřebují," řekl podle agentury AP výkonný ředitel klubu Tod Leiweke.

V Seattlu se bude hrát vrcholná soutěž v halovém sportu poprvé od roku 2008, kdy město opustili basketbalisté SuperSonics.

Pro oběti tornáda i koronaviru

V Nashvillu původně založiil sbírku pro oběti březnového tornáda, po vypuknutí pandemie koronaviru rozšířil cílovou skupinu také pro lidi zasažené nemocí covid-19.

"Predátoři se snaží pomáhat s obnovou a poskytnout co nejrychlejší a nejbezpečnější návrat k normálu," řekl v úterý prezident klubu Sean Henry. Majitelé klubu, hráči či trenéři založili také fond s milionem dolarů, z nějž platí zaměstnance, kteří přišli o příjem během přerušení NHL a po zrušení i kulturních akcí.

Pomoc poskytl například kapitán Nashvillu Roman Josi. S manželkou věnovali 20 000 dolarů místní potravinové bance a stejnou sumu poslali podle agentury AP charitativní organizaci starající se o bezdomovce.

Reklama

Související témata: