Hlavní obsah

Obhájce titulu si pojistil Scandellu, klíčový bek podepsal smlouvu na 13,1 milionů dolarů

Praha

Hokejový obránce Marco Scandella uzavřel v NHL novou čtyřletou smlouvu se St. Louis na 13,1 milionu dolarů. Třicetiletému Kanaďanovi skončí po této sezoně pětiletý kontrakt na 20 milionů dolarů a mohl se stát nechráněným volným hráčem.

Foto: Profimedia.cz

Marco Scandella podepsal nový kontrakt se St. Louis Blues

Článek

Obhájci Stanley Cupu St. Louis Blues získali Scandellu 18. února z Montrealu výměnou za výběr ve druhém kole letošního draftu a možnou volbu ve čtvrtém kole v roce 2021. V této sezoně měnil dres už podruhé, protože do týmu Canadiens zamířil na začátku ledna z Buffala.

Scandella si v tomto ročníku, který je v současné době přerušený kvůli pandemii koronaviru, připsal v 62 zápasech 13 bodů za čtyři branky a devět asistencí. Hrál také za Minnesotu, jež ho draftovala v roce 2008 ve druhém kole na 55. místě, a celkově v NHL nasbíral v 580 duelech 137 bodů (42+95). V 39 utkáních play off zaznamenal devět bodů (6+3).

Blues rovněž prodloužili smlouvu s útočníkem Sammym Blaisem, a to na dva roky za tři miliony dolarů. Třiadvacetiletý Kanaďan má aktuálně platný roční kontrakt na 850 tisíc dolarů a mohl se stát v létě chráněným volným hráčem.

Blais má v tomto ročníku na kontě ze 40 utkání 13 bodů (6+7). Celkem odehrál V NHL 83 zápasů a nasbíral 20 bodů (9+11). Loni získal s Blues Stanleyův pohár, v 15 zápasech play off jednou skóroval a na dvě branky přihrál.

Reklama