Hlavní obsah

Bouře nevole v NHL! Některým Kanaďanům a Američanům vadí, co dělají Švédové

Zatímco v Severní Americe zůstávají kvůli koronavirové pandemii hokejové stadiony i tréninková zařízení uzavřené a hráči jsou tak odkázáni jen na domácí přípravu, ve Švédsku podobná opatření neplatí. Švédští hokejisté dostali od tamějších úřadů povolení vrátit se na led, což se řadě jejich kolegů z Kanady a USA pranic nelíbí. Informoval o tom novinář TSN Darren Dreger.

Foto: Profimedia.cz

Útočník NY Rangers Mika Zibanejad, se 75 kanadskými body nejproduktivnější Švéd aktuální sezony NHL.

Článek

Nejlepší hokejová liga světa se zastavila 12. března a vedení soutěže před týdnem už potřetí prodloužilo povinnou karanténu hokejistů, která aktuálně platí do konce dubna. Hráčům bylo umožněno vrátit se do svých rodných zemí, čehož spousta z nich využila.

A třeba ve Švédsku aktuálně týmy mohou trénovat i společně, protože zakázána jsou shromáždění až nad 50 lidí.

A to někteří kanadští a američtí hokejisté z NHL nesou velmi nelibě. Podle Dregera tím totiž Švédové získávají konkurenční výhodu proti ostatním, pokud by se ročník 2019/20 nakonec měl dohrát.

V probíhající sezoně nastoupilo v NHL přesně 100 švédských hráčů v poli a deset brankářů. „Řada z nich, včetně Eliase Petterssona z Vancouveru, teď ve Švédsku bruslí, což je tam místními autoritami povoleno. A můžu říct, že v Severní Americe se najdou někteří hokejisté, kterým se to nelíbí," prohlásil Dreger.

Reklama

Související témata: