Hlavní obsah

Týmy NHL budou v Praze pod dohledem bezpečnostních agentur

PRAHA

Bezpečnostní služby v Praze budou mít příští týden napilno. V české metropoli totiž budou před svým zahajovacím zápasem nového ročníku NHL pobývat týmy Tampa Bay Lightning a New York Rangers a o hokejové milionáře a jejich doprovod je potřeba se náležitě postarat. Oba celky využijí pomoci od organizátorů akce, ale přivezou si do Čech i vlastní ochranné týmy.

Článek

Jeden bezpečnostní tým přitom bude mít na starost ochranu hokejistů a doprovodu při mimohokejových záležitostech a další se bude starat o bezpečnost přímo při zápasech NHL v Praze během víkendu 4. a 5. října. Nebudou chybět ani osobní ochranky majitelů týmů nebo šéfa NHL Garyho Bettmana, který by měl do Prahy rovněž dorazit.

Už zítra by se ostatně měli v Praze objevit na kontrole další zástupci NHL a v pátek odpoledne je očekáván přílet týmu Tampa Bay. Jen co se tým ubytuje v hotelu Marriott, tak hráči vyrazí k prvnímu tréninku, s největší pravděpodobností v Letňanech. Během víkendu však Lightning Prahu zase opustí, protože v neděli odehrají exhibiční zápas v Berlíně a o dva dny později v Bratislavě.

Žádné mimohokejové akce, pouze charita a premiér

Ve středu prvního října se zástupci klubu objeví v pražském Jedličkově ústavu, což bude kromě setkání s českým premiérem jediná oficiální mimohokejová akce v itineráři Tampy. "Snažili jsme se připravit širší program, ale brzy jsme byli zaraženi. Musíme si uvědomit, že nejde o žádné exhibice, ale regulérní zápasy NHL. Takže je třeba se přizpůsobit striktním pravidlům," vysvětlil šéf projektu NHL Premiere Prague Vladimír Šafařík ze společnosti Česká sportovní, která příjezd NHL do Čech zajistila.

New York Rangers přiletí do Prahy až o den později ve čtvrtek 2. října a ubytují se v hotelu Intercontinental. Společně se zástupci Tampy a Rangers poté absolvuje asi 170 osob přijetí u předsedy české vlády Mirka Topolánka a ve stejný den odpoledne už na oba týmy čeká otevřený trénink pro fanoušky v O2 Aréně. Samotné zápasy NHL se hrají v sobotu a v neděli shodně od 18 hodin.

Reklama

Související témata: