Hlavní obsah

Vrbata: Přijeli jsme pro vítězství, ale sami jsme si podřízli větev

Chtěli dvě výhry, ale na kontě mají hokejisté Tampy Bay po dvou úvodních zápasech NHL na ledě pražské O2 Arény nula bodů. Lightning překonali dohromady obranu Rangers pouze dvakrát, a nemohli tak čekat zázraky. Jezdci z Manhattanu přestříleli Blesky na plné čáře. „Čekal jsem mnohem víc, bohužel taková je realita,“ smutnil po nedělní porážce útočník Lightning Radim Vrbata.

Foto: Česká sportovní

Hokejisté Tampy Radim Vrbata (vlevo) a Michel Ouellet

Článek

Co rozhodla o vaší druhé porážce?

Rangers nás neskutečně přestříleli a my jsme to doháněli na poslední chvíli ve třetí třetině. To bylo pozdě. Nemohli jsme se vůbec dostat do pásma a nevytvořili si žádnou šanci. Čekal jsem více, ale tohle je realita.

V čem byli Rangers lepší?

Hráli výborně dozadu a podržel je gólman Lundqvist. Jasně nás přehráli.

Máte velmi ofenzivní tým, ale ve dvou zápasech jste dali jen dva góly, to je hodně málo...

Máme nový tým a musíme se sehrát. Snad to bude příště lepší. Přijeli jsme oba zápasy vyhrát, ale úkol jsme nesplnili. Podřezali jsme si sami větev, málo jsme stříleli a byli často vylučovaní. Když dáme za dva zápasy dvě branky, tak je to těžké.

Hrála velkou roli únava z prvního zápasu?

Únavu si nemůžeme připouštět, ale bylo toho dost. Ke konci už to byla křeč. Čím víc člověk chce, tak tím více to nejde. Oni lépe bruslili a vraceli se do obrany. Bylo těžké si vypracovat šance.

Co se týče organizace zápasů, byli jste spokojeni?

Vše bylo připraveno perfektně a nebyly žádné problémy.

Co říkáte na diváky, oproti sobotnímu zápasu se zlepšili, souhlasíte?

Možná lidi vyburcovalo, že v sobotu nebyla atmosféra příliš dobrá. Nikdo ale nečekal, že tu bude kotel fanoušků Tampy a Rangers. Zaregistroval jsem některé skupinky, ale nefandilo se jako v Americe. Diváci byli nestranní.

Byl jste z atmosféry zklamaný?

Škoda, že atmosféra byla neutrální. Nefandilo se ani jednomu týmu, ale spíše hokeji. Mohlo to být lepší. Atmosféra by byla jiná, kdyby se hrálo jeden zápas v Tampě a druhý v New Yorku. Tím, že se hrálo na neutrální půdě, tak byla i atmosféra neutrální.

Byl jste více nervózní, že jste hrál v České republice?

Snažil jsem se od toho oprostit. Vypadalo by to stejně, kdyby se hrálo v Americe. Styl hry by byl stejný.

Mohou dvě porážky z úvodu sezóny s mužstvem zamávat?

Snad ne. Měli bychom mít dost sil, uvidíme co s námi porážky udělají.

Co vás čeká v dalších hodinách?

Cesta zpět, na kterou se vůbec netěším, bude to hodně dlouhý let (smutně). Měli bychom se rychle vrátit do starých kolejí a dát tomu řád jako každou sezónu. Snad už bude klid.

Reklama

Související témata: