Hlavní obsah

Žralok Kašpar premiérovým gólem v NHL rozhodl o vítězství v Los Angeles

NEW YORK

První gól českého útočníka Lukáše Kašpara v hokejové NHL rozhodl o výhře San Jose 1:0 v Los Angeles. Třiadvacetiletý odchovanec Litvínova se trefil v polovině zápasu, jinou trefu diváci neviděli. Branku zaznamenal i Milan Hejduk, který proměnil trestné střílení. Jeho Colorado ovšem prohrálo v Edmontonu 2:3. Vítězný gól zaznamenal šest sekund před koncem Penner.

Foto: Gus Ruelas, ČTK/AP

Hokejisté San Jose oslavují gól Lukáše Kašpara (č. 43).

Článek

Kašpar zakončil rychlý brejk tří na dvou poté, co zatáhl kotouč do útočné třetiny Patrick Marleau. Český hokejista, který byl po utkání vyhlášen třetí hvězdou duelu, překvapil střelou švihem od pravého mantinelu gólmana LaBarberu. „Chtěl jsem střílet na druhou tyč, od které se puk odrazil do branky,“ popsal svoji trefu Kašpar. „Popravdě řečeno, ani jsem ten gól neviděl. Až když rozhodčí ukázali na branku, začal jsem se radovat," dodal šťastný mladík.

Jednadvaceti zákroky si čisté konto pohlídal Brian Boucher. San Jose, v jehož dresu se do místa bývalého působiště poprvé po letním odchodu vrátil veterán Rob Blake, vyhrálo i třetí utkání v nové sezóně. Los Angeles nebyly pro porušení pravidel uznány dva góly.

Ani proměněné trestné střílení Milana Hejduka nepomohlo Coloradu k bodovému zisku v Edmontonu. Český forvard potrestal zalehnutí puku domácími hráči v brankovišti a přesným švihem pod vyrážečku proměnil i třetí ze svých nájezdů v prestižní soutěži. O výhře Olejářů rozhodla trefa Dustina Pennera 5,4 sekundy před koncem zápasu. Pětisté utkání v NHL odehrál slovenský obránce Edmontonu Lubomír Višňovský, na první gól přihrál v přesilovce Horcoffovi Aleš Hemský.

Góly útočníků Kyla Turrise a Mikkela Bodkera pomohly hokejistům Phoenixu k výhře 4:2 na ledě Anaheimu. Oba mladíci (Turris je trojka loňského draftu, Bodker osmička letošního - pozn. red.) zaznamenali premiérový gól v NHL. „Zatím to jsou jen dva zápasy, ale každy se počítá. A vstřelit gól už ve druhém utkání je neuvěřitelné,“ řekl po duelu zámořským novinářům Bodker. Zbývající dva góly Kojotů zaznamenal veterán Shane Doan.

Výsledky nedělních zápasů NHL:
Edmonton - Colorado 3:2 (1:0, 0:1, 2:1)
Branky: 46. a 60. Penner, 7. Horcoff (Hemský) - 32. Sakic, 51. Hejduk z tr. střílení. Střely na branku: 19:33. Diváci: 16 839.
Los Angeles - San Jose 0:1 (0:0, 0:1, 0:0)
Branka: 30. Kašpar. Střely na branku: 21:19. Diváci: 18 118.
Anaheim - Phoenix 2:4 (0:1, 1:2, 1:1)
Branky: 34. R. Carter, 57. Parros - 22. a 57. Doan, 12. Boedker, 29. Turris. Střely na branku: 35:24. Diváci: 17 174.

Reklama