Hlavní obsah

Vokoun se poučil z nepovedených zápasů a vychytal nulu

„Konečně!,“ mohl si po sobotním zápase s New Yorkem Islanders říct brankář Floridy Tomáš Vokoun. Po nepříliš povedených předchozích utkáních předvedl český gólman parádní výkon, zlikvidoval všech jednatřicet střel soupeře a výraznou měrou přispěl k výhře Panterů 2:0. Za svoje počínání byl odměněn, když byl vyhlášen první hvězdou zápasu.

Článek

Floridě se perfektně vydařil vstup do zápasu. Už ve dvacáté čtvrté vteřině otevřel skóre Nick Boynton, což domácí mužstvo hodně uklidnilo. „Hodně nám to pomohlo, gól nás nastartoval. V minulých zápasech jsme pokaždé špatně začali a je jasné, že když vedete, hraje se vám lépe,“ pochvaloval si Tomáš Vokoun.

Právě Vokoun byl hlavní oporou Panterů. V utkání chytil všech jednatřicet střel Ostrovanů a vychytal své šestadvacáté čisté konto v NHL. Brankáře musel vlastní výkon potěšit i proto, že v minulých zápasech se mu příliš nedařilo. Ve čtvrtek nedochytal utkání s Minnesotou, když ve třetí třetině po čtyřech inkasovaných brankách prchl na střídačku.

„To jsem opravdu nechytal dobře. Možná nás to stálo i nějaké body,“ házel si Vokoun popel na hlavu. „V mužstvu jsem hráčem, o kterého by si ostatní neměli dělat starosti. Jsem jedním z nejlépe placených hráčů, takže mé výkony musí být o mnoho lepší. Jsem si toho vědom,“ dodal.

Reklama

Související témata: