Hlavní obsah

Na Pastrňáka v Praze zapomeňte! NHL zrušila podzimní evropské zápasy

New York/Praha

Těšil se moc. A nebyl zdaleka sám. Jenže podzimní duel v Praze proti Nashvillu musí nejlepší střelec NHL David Pastrňák z Bostonu oželet. Zámořská hokejová soutěž zrušila evropská utkání v rámci Global Series i duely v Číně.

Foto: Sport.cz

Zamyšlený David Pastrňák. Na start v Praze v dresu Bostonu si bude muset počkat.

Článek

V O2 areně proti sobě loni na podzim nastoupili hráči Philadelphie a Chicaga a pro velký úspěch akce se hned chystal i další zámořský výsadek.

„Koukal jsem na NHL v Praze a trošku jsem žárlil. Tak jsem rád, že budeme mít tu šanci taky. Bude to něco výjimečného," řekl Pastrňák pro Sport.cz loni v listopadu.

Jeho spoluhráč David Krejčí si hned vybavil, jak v roce 2010 zahájil v Praze sezonu, která pro něj skončila ziskem Stanley Cupu. „Byla to skvělá zkušenost pro mě, mou rodinu, přátele i spoluhráče..."

Pandemie koronaviru ale před půlkou března přerušila rozjetou sezonu a NHL hledá způsob, jak ji dokončit. Pokud by se hrálo v průběhu července a srpna, pak nepřichází v úvahu, aby se začalo s novým ročníkem 2020-21 hned v říjnu. Vedení ligy se snaží také zmenšit veškerá rizika spojená s cestováním, takže spanilé jízdy do Evropy a Asie jsou na nějakou dobu uloženy k ledu.

V Praze se měli Bruins a Predators představit hned na začátku října, do Helsinek byl plánován souboj hráčů Colorada a Columbusu.

Foto: Sport.cz

Pavel Francouz po výhře nad Arizonou.

"Je to špatná novinka hlavně pro hráče z Evropy. Všichni jsme se na to už těšili, věděli jsme, že to bude zážitek a pro naše blízké bude jednodušší se na zápas dostat," řekl pro Sport.cz brankář Colorada Pavel Francouz.

"Na druhou stranu musím říct, že to je pochopitelné vyústění celé situace kolem koronaviru, nic jiného se asi nedalo čekat. Je to očekávaná zpráva, ale nemilá," litoval český gólman.

Odpadají pochopitelně i přátelské duely Bostonu v Mannheimu a Nashvillu v Bernu. NHL odstupuje také od zápasů, jež se měly hrát na čínské půdě, odkud se virus Covid-19 rozšířil do celého světa...

NHL a Hráčská asociace nicméně věří, že se jedná pouze o dočasné opatření. A třeba se Pastrňáka dočkají fanoušci v Česku příští rok. "NHL i (hráčská asociace) NHLPA udělají všechno pro to, aby dál posilovaly svou přítomnost v zahraničí. Doufáme, že naši fanoušci za mořem chápou, že musíme zápasy pro rok 2020 odložit, ale těšíme se na to, že se k nim vrátíme v roce 2021," uvedla vedení NHL a NHLPA ve společném prohlášení.

Reklama