Hlavní obsah

Nejdražším klubem v NHL je Toronto v hodnotě 448 miliónů

NEW YORK

Za poslední tři sezóny se sice hokejisté Toronta Maple Leafs ani jednou neprobojovali do play-off NHL, přesto jsou třetí rok po sobě nejhodnotnějším klubem zámořské soutěže. Cena kanadského celku je podle magazínu Forbes 448 miliónů dolarů (asi 8,47 miliard korun); oproti loňskému roku narostla o devět procent.

Foto: www.theaircanadacentre.com/

Air Canada Centre v Torontu

Článek

"Přestože na ledě toho moc nepředvádějí, mimo něj se jim daří. Zdá se, že i když nic nehrají, fanoušci stále chodí na zápasy a o hokej je velký zájem," řekl jeden z autorů studie Kurt Badenhausen.

Na druhém místě žebříčku se umístil New York Rangers s hodnotou 411 miliónů dolarů, třetí je Montreal Canadiens (334), následuje úřadující vítěz Stanley Cupu Detroit Red Wings (303) a Philadelphia Flyers (257).

Největší nárůst zaznamenal poražený finalista uplynulé sezóny Pittsburgh Penguins. Cena týmu kolem mladých hvězd Sidneyho Crosbyho a Jevgenije Malkina vzrostla o 26 procent na 195 miliónů dolarů a v žebříčku mu patří 18. příčka.

Nejchudším klubem NHL je podle studie Phoenix. Cena Coyotes je 142 miliónů a jsou jediným celkem, jehož hodnota oproti loňsku klesla, když si pohoršil o tři procenta.

Toronto se také může pochlubit nejvyššími příjmy v soutěži, když vykazuje ročně 160 miliónů. Následuje Montreal (160) a Rangers (137).

V porovnání s ligou NFL v americkém fotbale jsou však zámořské hokejové kluby levnou záležitostí. Průměrná hodnota jednoho celku NHL je 220 miliónů dolarů, zatímco v NFL činí jednu miliardu.

Reklama

Související témata: