Hlavní obsah

Český hokejový útočník Průcha nechce odejít na farmu

Český hokejový útočník Petr Průcha odmítl odejít na farmu zámořského celku New York Rangers, přestože v hlavním týmu v posledních deseti zápasech chyběl. Kouč Tom Renney ho proto chtěl na dva týdny odeslat do Hartfordu působícího v nižší AHL. Šestadvacetiletý hráč se ale rozhodl, že v Rangers zůstane a bude čekat, zda mu trenér dá příležitost v zápase NHL.

Článek

"Bylo to těžké rozhodnutí a nevím, zda je dobré. Věřím ale, že mám větší šanci, když zůstanu tady," řekl Průcha deníku New York Post. Do AHL zřejmě nezamířil i proto, že mu to klub zatím nenařídil. "Bylo to spíše tak, že mi řekli, že by to pro mě bylo nejlepší. Abych získal kondici a sebevědomí," uvedl.

Bývalý hráč Pardubic, který s newyorským klubem podepsal v roce 2007 dvouletou smlouvu s ročním platem 1,6 miliónu dolarů, v této sezoně zasáhl do osmi zápasů, v nichž si nepřipsal ani jeden kanadský bod.

Kouč Renney nebyl jeho rozhodnutím moc nadšený. "Je to dobrý hráč, ale potřebuje být v zápasovém zatížení. Pro něj je hodně důležité, aby hrál," řekl Renney, jenž ale prý na druhou stranu chápe, že Průcha chce zůstat u hlavního týmu. Naposledy se český útočník do sestavy vešel 8. listopadu.

Reklama