Hlavní obsah

Hertl, Kaut a Chlapík pomohou vybrat peníze pro zdravotníky

Čeští útočníci z klubů NHL Tomáš Hertl, Martin Kaut a Filip Chlapík si zahrají hokej na počítači proti profesionálním hráčům ze světa esportu. Při akci nazvané Billa NHL charity showmatch se tak budou snažit pomoci vybrat peníze, které budou určené pro zdravotníky a nemocniční personál.

Foto: Sport.cz

I Tomáš Hertl si zahraje proti oporám esportu

Článek

Akce se uskuteční v pondělí v rámci projektu Pomoc nemocnicím. Jeho iniciativou je pomoct zdravotníkům a dalším zaměstnancům nemocnic a usnadnit jim tak náročnou práci, v níž posledních několik měsíců kvůli koronavirové krizi tráví dny i noci.

Charitativní hokejový online souboj začne ve 20 hodin na stanici Nova Sport 2. Hertl (San Jose), Kaut (Colorado) a Chlapík (Ottawa) vyzvou profesionální hráče ve hře NHL 20. U online sledování budou mít diváci možnost finančně přispět prostřednictvím Twitch.tv nebo rovnou na transparentní účet projektu.

Projekt Pomoc nemocnicím podpořily již tři desítky firem a stovky jednotlivců, díky nimž do několika nemocnic po celé zemi putovala pomoc v celkové výši více než 800 tisíc korun.

Reklama

Související témata: