Hlavní obsah

Lecavaliera vítaly v Montrealu davy, zatím ne jako posilu Canadiens

Mimořádný zájem byl o páteční tiskovou konferenci kanadského hokejisty Vincenta Lecavaliera v Montrealu. Kapitán Tampy Bay ovšem nepřestoupil ke Canadiens, jak se v posledních týdnech usilovně spekuluje. Osmadvacetiletá hvězda NHL dorazila na víkendový Zápas hvězd.

Článek

A přivítání na Trudeauově mezinárodním letišti bylo velkolepé. „Když jsem prošel dveřmi a viděl stovky nadšených fanoušků, naskočila mi husí kůže. Nikdo z hráčů takové uvítání nečekal,“ uvedl Lecavalier.

Vítěz Stanley Cupu z roku 2004 se netají tím, že Montreal je jeho oblíbeným městem. „Miluji Montreal, nikdy jsem se tím netajil,“ citovaly Lecavaliera stránky kanadské televize TSN. Rodák z quebeckého Ile Bizard je dlouhodobě vysněnou posilou fanoušků Canadiens, kteří by „Vinnyho“ rádi co nejdřív viděli v dresu Habs.

Kapitán Tampy Bay Vincent Lecavalier (vpravo) na tréninkufoto: Česká sportovní

Tampě Bay se navíc letos nedaří, po zpackané minulé sezóně se už po 16 zápasech poroučel kouč Barry Melrose. Navíc se spekuluje o finančních problémech majitele Blesků Orena Koulese. A generální manažer Brian Lawton se nechal slyšet, že nikdo není nedotknutelný. Pokud by ovšem chtěl jedničku draftu z roku 1998 vyměnit, musí tak učinit do konce června. Pak totiž začne platit Lecavalierova lukrativní jedenáctiletá smlouva na 86 miliónů dolarů, v níž má hokejista možnost odchod z Tampy odmítnout.

„Spekulace jsou tu pořád, ale tahle byla velice reálná,“ přiznal Lecavalier. „A bylo by to splnění snu, přijít do Montrealu a hrát za Canadiens.“ Montreal letos slaví stoleté výročí a v tabulce Východní konference je na čtvrtém místě. Šatnu Canadiens si Lecavalier ozkouší už v nedělním utkání hvězd NHL.

Reklama

Související témata: