Hlavní obsah

Hokejista Schneider se po čtrnácti letech vrací do Montrealu

MONTREAL

Americký hokejový obránce Mathieu Schneider se po téměř čtrnácti letech vrací do Montrealu. Vedení Canadiens získalo devětatřicetiletého zadáka z Atlanty výměnou za právo výběru v druhém kole letošního draftu a volbu ve třetím kole v roce 2010. Montreal také získá od Atlanty pozici při výběru nováčků, která ale bude záviset na tom, jestli slavný klub postoupí do play off či jak daleko v bojích o Stanleyův pohár půjde.

Článek

Montreal si vybral Schneidera v roce 1987 ve třetím kole draftu a v roce 1993 byl Američan členem vítězného týmu ve Stanleyově poháru. To byl poslední triumf nejen Canadiens, ale vůbec týmů z Kanady. V Montrealu působil Schneider do dubna 1995, pak hrál postupně za New York Islanders, Toronto, New York Rangers, Los Angeles, Detroit a Anaheim. Odtud zamířil v září před startem této sezóny do Atlanty.

V dresu Thrashers zaznamenal Schneider ve 44 zápasech 15 bodů za čtyři branky a jedenáct asistencí. Celkem má na kontě v NHL 1241 utkání a 717 bodů za 216 tref a 501 přihrávek. Ve 109 duelech play off přidal deset gólů a 43 asistencí.

Reklama

Související témata: