Hlavní obsah

Hejduk se podílel na výhře Colorada, Ovečkin po deseti zápasech neskóroval

NEW YORK

Hokejisté Colorada ještě nevzdali naději na účast v play-off. V pátečním duelu NHL překvapivě vyhráli na ledě Washingtonu 4:1 a zásluhou lepšího skóre opustili poslední příčku v Západní konferenci. Na dvoubodovém zisku se podílel i Milan Hejduk, který připravil vítězný gól pro Adama Foota.

Článek

Hejduk v osmadvacáté minutě za nerozhodného stavu 1:1 objel branku Capitals a perfektní přihrávkou našel Foota, který si sjel do mezikruží. Statný obránce si připsal vůbec první gól za poslední dvě sezóny.

Coloradu se podařilo vymazat z ledu hlavní hvězdu Washingtonu Alexandera Ovečkina, který po deseti zápasech, ve kterých se mu pokaždé podařilo vstřelit branku, tentokrát vyšel na prázdno. U jediného gólu Capitals, který vstřelil Backström, si připsal asistenci Tomáš Fleischmann. Laviny tak nyní na play-off ztrácejí pouhých pět bodů. Kouč Colorada Tony Granato oslavil svou stou výhru v NHL na pozici trenéra.

Přesilovky pomohly Detroitu

Anaheim sice vstoupili do utkání v Detroitu parádně, když hned v první minuté se zásluhou Getzlafa dostal do vedení, to ale z jeho strany bylo všechno. Rudá Křídla duel čtyřmi brankami v řadě otočila a nakonec slaví výhru 5:2. Obránce Ducks Chris Pronger odehrál svůj tisící zápas v NHL, ani on ale prohře nezabránil.

Detroit se opět mohl spolehnout na výtečnou hru v početní převaze, v pátek využil dvě přesilovky z pěti a opět si vylepšil své statistiky v této činnosti. Aktuální úspěšnost využití přesilových her činí u Rudých Křídel skvělých 28,1%, lepší statistiku mělo za posledních jednadvacet let jen Calgary v sezóně 1987-88.

Prospalův gól Tampě nepomohl

Carolina přehrála Tampu Bay 4:1 a ukončila třízápasovou sérii proher na domácím kluzišti. Klíčový moment utkání přišel v úvodu třetí třetiny, když hrála Tampa za stavu 1:2 ve dvojnásobném oslabení. Na modré dvakrát napřáhl Joe Corvo, pokaždé zacílil přesně a během devětatřiceti vteřin definitivně zlomil odpor Blesků. Jediný gól Blesků vstřelil Václav Prospal. Carolinu aktuálně dělí od účasti v play-off pouhý bodík.

Naopak Tampa se souží, což potvrdila i v tomto utkání. Za celých šedesát minut její hráče vyprodukovali jen třináct střel, v poslední dvacetiminutovce zamířili mezi tyče pouze jednou.

Washington - Colorado 1:4 (1:1, 0:1, 0:2)
Branky: 20. Backström (Fleischmann) - 11. Smyth, 28. Foote (Hejduk), 44. Arnason, 53. Wolski. Zásahy brankářů: Theodore 25/21 - Raycroft 29/28. Diváci: 18.277. Hvězdy utkání: Foote, Smyth, Salej (všichni COL).
Detroit - Anaheim 5:2 (2:1, 1:0, 2:1)
Branky: 14. Cleary, 20. Dacjuk, 32. Zetterberg, 42. Franzén, 60. Draper - 1. Getzlaf, 54. Ryan. Zásahy brankářů: Conklin 26/24 - Giguere 34/29. Diváci: 20 066. Hvězdy utkání: Zetterberg, Dacjuk, Conklin (všichni DET).
Carolina - Tampa Bay 4:1 (1:0, 1:1, 2:0)
Branky: 44. a 45. Corvo, 9. E. Staal, 35. J. Jokinen - 22. Prospal. Zásahy brankářů: Ward 13/12 - McKenna 41/37. Diváci: 17 711. Hvězdy utkání: Corvo, E. Staal, Whitney (všichni CAR).

Reklama