Hlavní obsah

Slovenští hokejisté zahájí přípravu na MS s pěti šampióny

BRATISLAVA

Hokejisté Slovenska zahájí přípravu na blížící se mistrovství světa ve Švýcarsku v pondělí 23. března a trenér Ján Filc bude mít na úvodním soustředí v Trenčíně k dispozici i pětici světových šampiónů z roku 2002. Na první přípravu byli pozváni brankář Rastislav Staňa a útočníci Ľuboš Bartečko, Ladislav Nagy, Rastislav Pavlikovský a Jozef Stümpel, kteří se ve Švédsku podíleli na historickém úspěchu slovenského hokeje.

Foto: čtk

Slovenská radost z gólu - ilustrační foto

Článek

Filc pozval do tréninkového kempu většinou hráče působící v evropských soutěžích, na Slovensku hraje pouze trojice Imrich Petrík, Tomáš Bulík a Michal Macho. Šestice hokejistů - Tomáš Malec, Richard Stehlík, Ivan Švarný, René Vydarený, Milan Bartovič a Juraj Štefanka - hraje v týmech české extraligy. Největší zastoupení má v dvacetičlenném kádru Kontinentální liga, z které Filc pozval devět hráčů.

Slovenští hokejisté začnou přípravu na MS dvěma souboji s Českou republikou 3. a 4. dubna ve Skalici a v Trenčíně. Podle informací oficiálního webu slovenského hokeje je o tyto duely mezi fanoušky velký zájem a na obou stadiónech už je prodána většina vstupenek.

Nominace:
Brankáři: Imrich Petrík (Banská Bystrica), Rastislav Staňa (Čerepovec/KHL),
obránci: Ivan Baranka (Spartak Moskva/KHL), Tomáš Malec (Třinec/ČR), Jaroslav Obšut (Lulea/Švéd.), Tomáš Starosta (Nižnekamsk/KHL), Richard Stehlík (Vítkovice/ČR), Ivan Švarný (Litvínov/ČR), René Vydarený (České Budějovice/ČR),
útočníci: Branko Radivojevič, Štefan Ružička (oba Spartak Moskva/KHL), Tomáš Bulík (Banská Bystrica), Michal Macho (Martin), Ľuboš Bartečko (Lulea/Švéd.), Milan Bartovič (Liberec/ČR), Marcel Hossa (Dinamo Riga/KHL), Ladislav Nagy (Čerepovec/KHL), Rastislav Pavlikovský (Novosibirsk/KHL), Jozef Stümpel (Barys Astana/KHL), Juraj Štefanka (Vítkovice/ČR).

Reklama

Související témata: