Hlavní obsah

Columbus je poprvé v play-off, Špaček udržel naději Buffala

NEW YORK

Český obránce Jaroslav Špaček pomohl ve středečním utkání NHL dvěma asistencemi k vítězství Buffala 3:1 na ledě Toronta. Hokejisté Sabres si dvoubodovým ziskem udrželi teoretickou naději na postup do play-off. Dvě kola před koncem základní části se nachází Buffalo na desátém místě Východní konference se ztrátou čtyř bodů na osmý New York Rangers.

Článek

"To je to, co jsme chtěli - zůstat ve hře a vyvíjet tlak na ostatní týmy," řekl po zápase útočník Jason Pominville, jenž se na vítězství podílel gólem a asistencí. Zápas byl naopak zklamáním pro bývalého hráče Sabres Brada Maye, jenž v dresu Toronta nastoupil k tisícímu utkání v NHL.

Columbus si vítězstvím 4:3 po samostatných nájezdech v Chicagu zajistil historicky první účast v play-off. Blue Jackets dokázali v zápase smazat dvoubrankový náskok soupeře a v penaltovém rozstřelu zařídil výhru Blue Jackets Fjodor Tjutin. Jednu branku Chicaga vstřelil Martin Havlát, který byl vyhlášen druhou hvězdou utkání, a za hosty si jednu asistenci připsal Jan Hejda.

Columbus hraje v NHL od sezóny 2000/01, ale od té doby se mu do bojů o Stanley Cup postoupit nepodařilo. "Je to skvělé. Dokázali jsme to nejen pro sebe, ale i pro pana McConnella," připomněl útočník Rick Nash dlouholetého vlastníka a zakladatele klubu Johna H. McConnella, který právě před rokem zemřel.

"Jsem na hráče pyšný. V první třetině nám nebylo do smíchu, ale ve druhé a třetí části jsme to dokázali otočit a pak ovládli hru," pochvaloval si trenér Blue Jackets Ken Hitchcock. Chicago už mělo play-off jisté a po připsání alespoň bodu nebyli fanoušci tak zklamaní. Ostatně, hala United Centre byla vyprodána už 42. zápas v řadě!

Toronto - Buffalo 1:3 (1:0, 0:1, 0:2)
Branky: 17. Finger - 22. Pominville (Špaček), 49. Vanek, 49. Gaustad (Špaček). Zásahy brankářů: Joseph 26 - Miller 32.
Chicago - Columbus 3:4 po sam. nájezdech (2:0, 1:2, 0:1 - 0:0)
Branky: 14. Seabrook, 20. Bolland, 38. Havlát - 26. Vermette, 28. Jas. Williams, 55. Nash (Hejda), rozhodující sam. nájezd Tjutin. Zásahy brankářů: Chabibulin 19 - S. Mason 24.

Reklama