Hlavní obsah

Detroit vyhrál nad Chicagem v prodloužení

DETROIT

I druhý zápas před domácími diváky dokázali hokejisté Detroitu přetavit ve vítězství. Obhájce trofeje se tak ujal ve finále Západní konference NHL vedení 2:0 na zápasy. Druhé utkání bylo vyrovnanější než úvodní, o vítězství 3:2 rozhodl v šesté minutě prodloužení po asistenci Hudlera Samuelsson.

Článek

Chcicago mělo přitom lepší start do zápasu. Ve 13. minutě otevřel skóre Toews, když při přesilové hře z ostrého úhlu překonal Osgooda v brance domácích. První asistenci si u branky připsal Martin Havlát. Hráči Red Wings ale dokázali ještě do konce první části stav srovnat. I Detroitu se podařilo využít početní převahu. Od modré čáry prošlo až za Chabibulinova záda nahození Rafalskiho.

Ve druhé části padla jediná branka. Ve 35. minutě v útočné třetině špatně rozehráli obránci Blackhawks a do samostatného úniku se řítil Cleary, který střelou k tyči překonal ruského brankáře podruhé. O tom, že se bude druhý zápas prodlužovat rozhodl sedm minut před koncem třetí třetiny Toews, který si připsal druhý gól v utkání, když tečoval střelu Campbella od modré čáry a puk skončil v brance.

Ze zisku druhého bodu v sérii se ale přesto radovali domácí. Chicago opět zradila rozehrávka v útočném pásmu. Kotouč získali domácí a náhle se řítili tři na jediného obránce hostů. Puk si vyměnili v útoku všichni tři - Hudler, Fillpula a Samuelsson - a posledně jmenovaný ho dopravil za bezmocného Chabibulina. "Jen jsem se snažil bruslit s nimi a podpořit je v útoku. Bylo to skvěle sehrané," komentoval klíčovou situaci švédský hokejista, který byl autorem vítězné branky i při minulé výhře 5:2.

Babcock: O vítězství rozhodla naše vůle

Naopak obránce Campbell lamentoval nad svou minelou. "Kdybych to měl zahrát znovu, byl bych méně drzý. Měl jsem kotouč na modré čáře udržet," uvedl zkušený hráč, jehož chyba pomohla Detroitu ke druhému vítězství.

Herní vliv projev Red Wings ovlivnil nabitý program; během posledních sedmi dní sehrálo mužstvo čtyři těžké zápasy - dva s Anaheimem a dva s Chicagem. "Nebruslili jsme dobře, nijak jsme je nepřehrávali. O vítězství rozhodla naše vůle a odhodlání," uvedl trenér Mike Babcock.

Jeho protějšek Joel Quenneville byl výsledkem hodně zklamaný. "Brutální porážka," řekl trenér Chicaga, který rozdělil mladé hvězdy Patricka Kanea a Jonathana Toewse z jednoho útoku. A oběma to prospělo. Kane byl aktivnější než v minulém zápase a Toews obstaral obě branky týmu.

Semifinále play-off NHL:
Západní konference - 2. zápas:
Detroit - Chicago 3:2 v prodl. (1:1, 1:0, 0:1 - 1:0)
Branky: 17. Rafalski, 35. Cleary, 66. Samuelsson (Hudler) - 13. a 53. Toews (na první Havlát). Zásahy brankářů: Osgood 39/37 - Chabibulin 38/35. Diváci: 20 066. Hvězdy zápasu: Samuelsson (DET), Toews (CHI), Cleary (DET). Stav série: 2:0.

Reklama

Související témata: