Hlavní obsah

VIDEO: Malkinův hattrick při jedenáctigólové kanonádě v Pittsburghu

PRAHA/PITTSBURGH

Víc už si snad ani hokejový fanoušek přát nemohl. Ve druhém duelu finále Východní konference mezi Pittsburghem a Carolinou bylo k vidění dohromady jedenáct gólů a k radosti příznivců Penguins vzal nakonec osud dramatické přestřelky do svých rukou ruský útočník Jevgenij Malkin, jenž se na konečné výhře domácích podílel třemi góly a jednou asistencí.

Článek

Přes sedmnáct tisíc diváků v pittsburghské Mellon Areně se ještě ani nestačilo pořádně zabrat do hry a ukazatel skóre už jel na plné obrátky. Jen v úvodní desetiminutovce padly na ledě Tučňáků čtyři branky, další čtyři góly přibyly na obou stranách do začátku třetího dějství, kdy se Hurikánům podařilo vyrovnat na 4:4.

Chvilková psychická výhoda na straně Caroliny ale netrvala dlouho, protože začal úřadovat Malkin. Ve 49. minutě přišel gól na 5:4 a jen o pár minut později nejkrásnější branka celého zápasu. Ruský borec si dojel pro puk do levého rohu kluziště, obkroužil s ním branku a i přes těsnou obranu vyslal za záda Cama Warda nečekaný bekhend.

Tečku za utkáním pak udělal Tyler Kennedy, který trefil necelé dvě minuty před sirénou prázdnou branku Caroliny a bouřící ochozy dostala ještě do varu bitka Miroslava Šatana a Krise Letanga s hostující dvojicí Patrick Eaves, Tim Gleason. Série se za stavu 2:0 pro Pittsburgh stěhuje na led Hurricanes, třetí vzájemný duel se hraje v sobotu.

Reklama

Související témata: