Hlavní obsah

Pastrňák je v karantáně. Je nakažený? Agent to odmítl

Hokejový útočník David Pastrňák chybí v přípravě Bostonu na dohrávku NHL kvůli karanténě, protože byl v kontaktu s osobou nakaženou koronavirem. Nejlepší střelec základní části zámořské ligy nemoc covid-19 nemá, jeho test byl negativní. Serveru The Athletic to řekl hráčův agent J.P. Barry.

Foto: Sport.cz

Český hokejový útočník Bostonu David Pastrňák.

Článek

Pastrňák od pondělního zahájení přípravného kempu Bostonu odtrénoval pouze jediný den. Úvodní dva tréninky vynechal kvůli karanténě povinné pro hráče po návratu z Evropy. Ve středu byl už se spoluhráči na ledě, ale od té doby v přípravě zase chyběl stejně jako další český útočník Ondřej Kaše, jehož důvod absence oficiálně není znám. Klub v případě obou českých hokejistů pouze informoval, že jsou "zdravotně nezpůsobilí ke hře".

Jak dlouho bude muset Pastrňák v karanténě zůstat, Barry neoznámil. Boston coby nejlepší tým základní části čeká od 2. srpna turnaj o nasazení v 1. kole play off. V Torontu, jež bude základnou pro mužstva Východní konference, se Bruins utkají s Washingtonem, Tampou Bay a Philadelphií.

Čtyřiadvacetiletý Pastrňák před březnovým přerušením a následným ukončením základní části NHL nastřílel v 70 zápasech 48 branek a společně s ruským kanonýrem Washingtonu Alexandrem Ovečkinem se podělil o Maurice Richard Trophy pro nejlepšího střelce ligy. Stejně starý Kaše přišel do Bostonu v únoru z Anaheimu.

Reklama

Související témata: