Hlavní obsah

Legendární Dominátor má vlastní portrét. Složili ho z kostiček lega

Praha

Více než sto hodin práce je u konce. Dominik Hašek má v Muzeu Lega na Národní třídě v Praze vlastní portrét zhotovený z kostiček stavebnice. Na podobiznu legendárního brankáře se jich použilo zhruba 10 tisíc a Dominátor si tak po dvou pamětních mincích uchová další krásnou vzpomínku na veleúspěšnou hokejovou kariéru.

Foto: Ondřej Deml, ČTK

Bývalý hokejový brankář Dominik Hašek (vlevo) a majitel Muzea Lega Miloš Křeček odhalili gólmanův portrét sestavený z kostek lega.

Článek

„Myslím, že se mi celkem podobá, a navíc jsou v ní i loga týmů, za které jsem hrál," pěl Hašek chválu na dílo, které doplní pražskou expozici. „Opravdu povedená věc. Těší mě to a vážím si toho," ocenil nápad majitele Lego Muzeí Miloše Křečka, pro něhož jsou kostičky celoživotním hobby.

Olympijský šampion z Nagana k nim ovšem v mládí vášeň nenašel. „Měli jsem spíš balonky a s bráchou trávili hodiny času, že na mě střílel a já je chytal. Nejsem žádnej stavitel a zručnej typ. Ale pamatuju si, že jsem měl doma stavebnici Merkur. Složil jsem si jeden nebo dva modely autíček, i táta se mě k tomu snažil trochu přimět. Ale pak jsem se už se věnoval hokeji," tvrdil šestinásobný vítěz Vezinovy trofeje pro nejlepšího gólmana NHL.

Foto: Ondřej Deml, ČTK

Pražské Muzeum Lega představilo z kostek stavebnice sestavený portrét bývalého hokejového brankáře Dominika Haška.

Reliéf pokřtil symbolicky vodou Smarty, jehož firma DM Life tuto obchodní značku zaštiťuje. „U knih portrét steče, ale portrét jsme nechtěli zalepit. Naše voda na to byla velice vhodná," dodal s úsměvem 55letý Hašek, jenž navrch obdržel i z lega vytvořenou zelenou plechovku Smarty."

„Věděl jsem, že mi tu chystají ještě překvapení. Lidi vědí, že se tomuhle posledních pět nebo šest let velice aktivně věnuju. Je to takový můj život po hokeji," dodal.

Reklama

Související témata: