Hlavní obsah

Slovenský obránce na důchod nemyslí, teď ho zajímá jedině play off

Obrovitý slovenský bek, který v NHL hraje už 22. sezonu, se ještě do hokejového důchodu nechystá. Zdeno Chára teď vyhlíží jediné, a to boje o umístění a nasazení do úvodního kola bojů o Stanley Cup s Bostonem a rozhodně to necítí tak, že by tohle play off mělo být jeho poslední.

Foto: Elise Amendola, ČTK/AP

Obránce Zdeno Chára během přípravného kempu Bostonu

Článek

Bostonský veterán, který za Bruins hraje už od sezony 2006/2007, se po té letošní stane nechráněným volným hráčem. „Snažím se zůstat nohama na zemi. Teď řeším to, jak budu hrát. Uvidíme, co se stane," říká k současné situaci.

V předchozích dvou sezonách Chára podepisoval jednoleté nové smlouvy s Bruins vždy v březnu, jenže letos vypukla koronavirová pandemie, takže z podpisu sešlo. Je ovšem velmi pravděpodobné, že i tentokrát se Bostonu upíše.

Foto: Elise Amendola, ČTK/AP

Zdeno Chára (vpravo) a jeho spoluhráč Connor Clifton během tréninku na pokračování sezony

Bruins se od neděle připravují v Torontu na první zápasy po nucené pauze. Postupně se utkají s Philadephií, Tampou a Washingtonem. Ve čtvrtek je čeká přípravný duel s Columbusem. Chára teď na nic jiného než na zápasy nemyslí: „Momentálně chci opravdu řešit jen své výkony na ledě," má jasno slovenský bek.

Marchand obdivuje Chárovu píli a vtipkuje o jeho věku

I když v letošní sezoně nedostává na ledě tolik prostoru, stále patří k nejlepším defenzivním bekům NHL. Jeho spoluhráč Brad Marchand oceňuje Chárovo nasazení. „On pořád dělá víc než kdokoli jiný, a taky pořád chce vítězit mnohem víc než kdokoli jiný... Nemyslím si, že by se chystal skončit," říká Marchand.

Kanadský útočník, který s Chárou nastupuje už 11. sezonu, svého staršího kolegu i popichuje. „On totiž vždycky říká, že bude hrát klidně do sedmdesátky, tak k tomu mu chybí tak dva roky, ne?" vtipkuje Marchand. „I proto si myslím, že končit jen tak nebude. Stále patří k nejlepším obráncům ligy," vysekl mu poklonu.

Reklama

Související témata: