Hlavní obsah

Děsivý moment! Gólmanova maska nevydržela zásah pukem o rychlosti 160 km/h

Montreal/Praha

Ten okamžik vystrašil všechny přítomné. Během jednoho z cvičení na tréninku hokejistů Montrealu trefil obránce Shea Weber svou dělovkou pukem do masky gólmana Michaela McNivena tak nešťastně, že třiadvacetiletému brankáři ochrana hlavy nevydržela a kotouč mu způsobil zranění v obličeji, které si vyžádalo deset stehů.

Foto: Profimedia.cz

Michael McNiven má jako památku na ránu Shey Webera deset stehů na tváři.

Článek

Ne nadarmo vyhrál letos v lednu při dovednostních disciplínách spojených s Utkáním hvězd NHL už počtvrté v kariéře soutěž o nejtvrdší střelu, když mu radar naměřil rychlost 171,4 kilometrů za hodinu.

Teď projektil Shey Webera na vlastní kůži pocítil brankář Michael McNiven. Jeho maska po zásahu pukem nevydržela a gólman se v bolestech svíjel na ledě, který zalila i krev z jeho tváře.

McNiven se musel svěřit do péče lékařů, kteří mu poraněnou tvář spravili deseti stehy. „Nebojím se zastavit střelu o rychlosti 160 km/h. Spíš mám strach ji nechytit," zavtipkoval pak na sociálních sítích gólman, který čeká na svůj premiérový zápas v NHL, když si oddechl, že neutrpěl žádné vážnější zranění.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články